Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizsāk jaunu tradīciju

Ilze Bogdanova

2009. gada 17. marts 15:09

1530

Sacensības rīko par godu biatlonistam Jānim Gulbim

Nedēļas nogalē Alūksnes rajona biatlona un slēpošanas bāzē „Mežinieki" pulcējās Latvijas un Igaunijas jaunie biatlonisti, kas sacentās īpaši viņiem domātās sacensībās - Jāņa Gulbja kausa izcīņā.

Par šo sacensību rīkošanas iniciatoru kļuva sporta biedrības „Dinamo" pārstāvis Aleksandrs Meirāns, kura ieceres īstenošanā palīdzēja Alūksnes rajona sporta apvienība „Alūksne" un SIA „Būvlat" kā ģenerālsponsors. Lai gan Jānim Gulbim ar Alūksni nav bijusi saistība, A.Meirāns atklāj, ka viņa vārdā kausa izcīņa nodēvēta, jo tas bijis pirmais latviešu biatlonists, kas iekļuvis PSRS izlasē.

 

Tāpat nejauša nav sacensību mērķauditorijas izvēle. Kausa izcīņas iniciators atklāj, ka, tā kā jauniešu un junioru grupām domāto sacensību nav daudz, tad nolemts, ka par godu pirmajam PSRS izlasē iekļuvušam latviešu biatlonistam nodēvētās sacīkstes tiks rīkotas kā stimuls jaunajiem sportistiem.

 

„Arī Jānis Gulbis savulaik bija kā paraugs un iedvesmotājs tiem jauniešiem, kas tagad ir 50 un 60 gadu vecumā, tāpēc sacensību dalībnieku izvēle ir likumsakarīga," skaidro A.Meirāns, uzsverot, ka, ja vien laika apstākļi būs biatlonistiem labvēlīgi, Jāņa Gulbja kausa izcīņa kļūs par ikgadēju tradīciju.

 

Labākie Alūksnes sportisti - 2.vietā

A.Meirāns informē, ka tradīcijas pirmajā gadā par dalībnieku disciplīnām izvēlēts sprints un stafešu cīņa. Par uzvarētājiem sprinta disciplīnā kļuva Kristīne Liepiņa no Krāslavas un Artūrs Ivanovs no Madonas (C grupa), Avely Allas un Priit Vislapuu no Igaunijas (B grupa), Kristel Viigipuu no Igaunijas un Jānis Zvaigznītes no Cēsīm (A grupa).

 

No Alūksnes startējušie sportisti ierindojās sekojošās pozīcijās: Rasma Rudzīte - 3.vietā, Andrejs Baumanis - 2.vietā, Vladislavs Nedaivodins - 5.vietā, Linards Zēmelis - 7.vietā, Ingus Deksnis - 10.vietā (C grupa), Kristaps Mintāls - 2.vietā, Krišjānis Meirāns - 3.vietā, Juris Priede - 4.vietā (A grupa). A grupas jauniešu konkurencē ārpus kārtas startēja arī biatlonists Gints Rozenbergs, kurš 7,5 kilometrus garo distanci veica 21:58 minūtēs, šās grupas uzvarētāju no Cēsīm apsteidzot par 1:45 minūtēm.

 

Noskaidro labākos stafetē

Kausa izcīņas otrajā dienā jaunieši sacentās stafešu cīņās, uz starta līnijas stājoties jauktās komandās. Sacensību izskaņā par C grupas 1.vietas ieguvējiem kļuva Mareks Zenfs (Aizkraukle) un Tarmo Mednis (Igaunija), 2.vietu izcīnīja Ēriks Gruzde (Cēsis) un Linards Zēmelis (Alūksne), bet 3.vietā ierindojās Siim Mopri (Igaunija) un Ingus Deksnis (Alūksne).

 

Šās pašas grupas meiteņu konkurencē pirmajās trīs vietās ierindojās Daija Līva Aivare (Madona) un Maarja Maranik (Igaunija), Rasma Rudzīte (Alūksne) un Laura Kupča (Madona), Kristīne Liepiņa (Krāslava) un Merit Sisas (Igaunija). Gados vecāku dalībnieku vidū par B grupas uzvarētājiem kļuva Alīna Krivašonoka (Daugavpils)/ Krista Kupča (Madona) un Aleksandrs Patrijuks (Aizkraukle)/ Pāvels Deruks (Daugavpils), bet A grupā - Dāvis Rozītis (Cēsis)/ Krišjānis Meirāns (Alūksne) un Baiba Bendika (Cēsis)/ Kristel Viigipuu (Igaunija).

Kategorijas