Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Negrib atvadīties no ziemas

Agita Auziņa

2009. gada 16. marts 10:37

637

Daži no mums jau kāro ieraudzīt pirmos sniegpulkstenīšu ziedus, bet daži gluži pretēji priecājas par katru sniega pārslu. Ziemas sporta veidu cienītāji no ziemas vēl negrib atvadīties, par to varēja pārliecināties svētdien Ķauķu kalnā sacensībās “Atvadas no ziemas”.

Pasākuma organizatore un instruktore Mairita Oldere stāsta, ka ziemas atvadu pasākumi tiek rīkoti katru gadu, beidzoties ziemas sezonai.

 

“Jāsaka gan, ka iepriekšējos divos gados atvadu no ziemas nebija, jo nebija arī tādas īstas ziemas. Turpretim šajā ziemā laika apstākļi bija labvēlīgi mums. Domāju, ka sniegs vēl turēsies nedēļu, varbūt divas un šis tad arī ir pēdējais laiks ļauties ziemas aktivitāšu priekam,” saka viņa.

 

M.Oldere neslēpj, ka arī šajā biznesā izjūtama krīze un atpūtnieku nav tik daudz kā citus gadus, bet par spīti visam sezonu viņa atzīst par labu.

 

Svētdien Ķauķu kalnā atpūtās ne vien alūksnieši, bet arī viesi no Rīgas un Balviem. Liela daļa no viņiem nebija zinoši par gaidāmajām sacensībām, bet, organizatoru uzrunāti, labprāt piedalījās tajās.

 

“Mūsu mērķis nav uzstādīt augstus rezultātus un spraigi sacensties, bet gan parādīt, ko esam sezonas laikā iemācījušies, un kopīgi atpūsties, priecāties,” saka M.Oldere.

 

 Rīdziniece Laima Kaufiņa Ķauķu kalnā slēpo cik vien bieži iespējams. Tas notiek līdztekus treniņiem Smiltenē, jo meitene ir aktīva kalnu slēpotāja un guvusi labus rezultātus Latvijas čempionātā, arī jaunatnes ziemas olimpiādē.

 

“Ķauķu kalna priekšrocība ir tā, ka sniegs šeit turas ilgāk nekā citviet,” saka meitene.

Vairāk foto

Kategorijas