Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Labākais dīdžejs – DJ gaveR

Agita Auziņa

2009. gada 15. marts 03:43

2264

Sestdien, elektroniskās deju mūzikas pasākumā “Deejays Battle” tika noskaidrots šī gada Alūksnes rajona labākais dīdžejs. Laurus, gluži tāpat kā pērnajās sacensībās, plūca DJ gaveR, kas ir arī laikraksta “Alūksnes Ziņas” un portāla alūksniešiem.lv lasītāju simpātija.

DJ gaveR jeb īstajā vārdā Dmitrija Bugajeva pretinieks bija DJ Jānis Liepiņš, kas ir iepriekšējās kārtas dīdžeju sacensību līderis. Atgādinām, ka “Deeays Battle” pasākums norisinājās trīs kārtās – pirmajā pasākumā labākie izrādījās DJ Janix un DJ GaGaDance, bet otrajā kārtā klausītājus un žūriju patīkami pārsteidza jaunais talants DJ Jānis Liepiņš, tieši viņš sestdien cīnījās ar šo sacensību 2007.gada uzvarētāju DJ gaveR. Jaunietis gan neskumst, ka fināla kārtā uzvaru atdevis DJ gaveR, jo uzskata, ka uzvarētājs ir ar lielāku pieredzes bagāžu. “Mēs neesam konkurenti, jo spēlējam dažāda stila mūziku, katrs savā jomā esam labākiem,” saka Jānis Liepiņš un atklāj, ka spēlējot pieļāvis dažas tehniskas kļūdas. Viņš arī neslēpj, ka spēlēt iemācījies pats un neviens nav viņam mācījis pamatus, turpretim uzvarētājs DJ gaveR šo nodarbi apgūst mācoties no dažādu profesionāļu padomiem.

Pasākuma organizators Juris Marinovs atzīst, ka abi puiši ir spēcīgi un viņus ir ļoti grūti salīdzināt. “DJ gaveR spēlēja tehno mūziku, kas ir ātrāka un ritmiskāka mūzika, turpretim Jānis izpaudās progessive stilā, kas ir plūstoši un lidojoši skaņdarbi . Šie ir dažādi stili un jāsaka, ka abi jaunieši nospēlēja tehniski labi. Varēja just, ka vairāk gatavojies bija gaveR,” saka J.Marinovs. DJ gaveR stāsta, ka gatavojies divas nedēļas un spēlējamo setu bieži mainījis, turpretim Jānim gatavošanās proces bijis īsāks, jo bijis jāspēlē arī vēl citos pasākumos. Gan organizatori, gan dalībnieki cer, ka krīze nākošgad nebūs spiedoša un varēs turpināt iesākto tradīciju. Viņiem visiem ir plāni arī vasaras pasākumiem, tikšot spēlēts diskotēkās ne tikai pilsētā, bet arī laukos. Lai gan sīkākas nianses tiek vēl turētas noslēpumā, viņi atklāj ka vasarā Alūksnē viesosies Eiropas līmeņa dīdžejs.

Vairāk foto

Kategorijas