Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedzīvo dalībnieku rekordu

Ilze Bogdanova

2009. gada 2. marts 10:18

1539

Ar gulbenieša Jāņa Paipala un Līgas Glāzeres no Vecpiebalgas uzvarām vakar beidzās tradicionālais tautas slēpojums „Alūksne 2009”. Tas šogad piedzīvoja rekordlielu dalībnieku skaitu – gandrīz 450 slēpotāju no visas Latvijas.

Rīga, Aizkraukle, Balvi, Cēsis, Daugavpils, Dobele, Gulbene, Kuldīga, Limbaži, Ludza, Madona, Ogre, Preiļi, Rēzekne, Talsi, Valka, Valmiera un Alūksne – tik plašs bija dalībnieku pārstāvēto rajonu kontingents, kas veidoja konkurenci 7.5 un 15 kilometrus garajās distancēs.

Finišē gandrīz reizē

Ātrāko rezultātu vīriešu kopvērtējumā uzrādīja gulbenietis Jānis Paipals (V20), kurš savu tuvāko sekotāju – Gintu Rozenbergu no Alūksnes – apsteidza vien par 1.7 sekundēm. „Otrajā aplī mēs visu laiku viens otru vaktējām,” sacensību ar sīvāko konkurentu komentē alūksnietis. „Vienu brīdi viņš mēģināja mukt prom, otru es, bet nevienam no mums tas tā arī neizdevās – abiem slīdēja vienādi un visu izšķīra finišs.”

Tikai ar nelielu pārsvaru uzvaras izcīnīja arī vairums pārējo grupu ātrākie slēpotāji: Laura Kupča no Kalsnavas un Arnis Pētersons no Cēsīm (SV15), Baiba Bendika no Cēsīm un Krišjānis Meirāns no Alūksnes (SV16), Līga Glāzere no Vecpiebalgas (S20), Linda Katlapa no Rīgas un Indulis Bukovskis no Baložiem (SV30), Inese Zvirgzdiņa no Pļaviņām un Uģis Mitrevics no Siguldas (SV40), Zinaīda Rācenāja no Madonas un Anatolijs Levša no Daugavpils (SV50), kā arī Mareks Birkentāls no Talsiem (V35) un Andris Dainis no Valkas (V60).

Izbauda sacensību gaisotni

Šie sportisti saņēma sponsoru sarūpētās balvas, tāpat kā pārējie labāko trijniekā iekļuvušie. Tiesa, ikviens, kurš piedalījās slēpojumā, saņēma īpašus diplomus par dalību sacensībās, tādējādi nedodoties mājās ar tukšām rokām pat tad, ja nepretendēja uz augstām vietām.

Viens no tādiem bija Jēkabs Nākums, kurš, akcentējot mērķi, ar kādu piedalījies sacensībās – nevis lai iegūtu medaļas, bet gan varētu izbaudīt sacensību gaisotni – finiša taisni šķērsoja, slēpodams atmuguriski. Arī Mairis Levans no Apes atzina, ka galvenais bijis piedalīties. „Laba sabiedrība un skaista daba – tas ir tas stimuls, kas liek piedalīties,” viņš atklāj. Lai gan trase priekš vienkārša slēpotāja izrādījusies gana grūta, M.Levans atzīst, ka svarīgākais bijis sasniegt finiša taisni, izvēloties sev atbilstošāko slēpojuma tempu.

Startē ar jauniem numuriem

Jāpiebilst, ka atšķirībā no pērn notikušā slēpojuma šoreiz dalībnieki varēja startēt ar pilnīgi jauniem dalībnieku numuriem. Tos sacensību organizatori jeb Alūksnes rajona padomes iegādājusies ar Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas finansētā projekta „Aktīvas un veselīgas sabiedrības veicināšana, sekmējot ziemas sporta veidu attīstību Alūksnes un Hānjas augstienēs” („Aluksne – Haanja Uplands”) starpniecību. Pateicoties šim projektam, rasti līdzekļi arī paša slēpojuma rīkošanai, kas organizēts sadarbībā ar „SportLat” un iekļauts šīs organizācijas rīkotajā sacensību ciklā.

 Vairāk foto

Kategorijas