Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujas plūdumā klausoties....

2009. gada 2. marts 10:08

547

„Visvieglāk dvēselei padzerties, klausoties mūziku. Allaž atradīsies nots, kura tevi saprot un kuru saproti tu. Man šis brīdis ir pavasaris...Bērnības pusē dzīvoju līdzi norimušajiem ūdeņiem un dzidrajiem krastu atspulgiem-vasarā, rudenī, ziemā. Kā Gaujas mūžīgā plūdumā ieklausos mazās novelēs...”(G.Selga)

Marta mēnesis Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolā sagaidīts dzejnieka Gunāra Selgas zīmē, jo 4.martā mūsu novadniekam-dzejniekam atzīmējam 80 gadu jubileju.

Mūsu skola ir bagāta ar izciliem cilvēkiem, kuri mācījušies tieši Gaujienas vidusskolā. Viņu vidū arī Gunārs Selga.

Marta pirmajās dienās skolēni skolas muzejā iepazīstas ar materiāliem par dzejnieka dzīvi, viņa literāro daiļradi gan skolas laikā –tajos tālajos gados 1944-1949.gados,kad  mācījies Gaujienas vidusskolā, gan iepazīstoties ar dzejnieka devumu latviešu literatūrā-ar viņa grāmatām: „Saule uz pleca”, „Airi”, „Šūpoles ābelēs”, „Gaujas plūdumā klausoties”, „Ceļā aizsapņojos” u.c.

Bet tieši 4.martā, dzejnieka jubilejas dienā, mūsu skolā notika literārā stunda, kur skolēni paši lasīja G.Selgas dzeju, 5.-9.klašu koris un vokālais ansamblis dziedāja dziesmas ar dzejnieka vārdiem. Jāpiezīmē, ka mūzikas skolotāja Dagnija Pakalne šim atceres brīdim bija speciāli sakomponējusi dziesmu „Saules rīts”.

Dzejas stundā, jau kā tradīcija, ka skolas jaunie autori arī paši izmēģina spēkus-prasmi un varēšanu dzejas rakstīšanā un lasīja savus sarakstītos dzejoļus-kā veltījumu dzejniekam.

Sadarbībā ar skolas muzeju un pagasta bibliotekāri, skolā izveidota neliela
grāmatu izstāde.

Kategorijas