Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ugunsgrēkā iet bojā sieviete

Mārīte Dzene

2009. gada 27. februāris 18:30

708

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes brigāde 26.februāra pēcpusdienā saņēma informāciju, ka Zeltiņu pagastā deg vienstāva dzīvojamā ēka. Uz notikuma vietu izbrauca divas autocisternas.

“Precīzāk būtu teikt, ka dega ēkas daļa. Telpā dega gulta un grīda pie tās. Kad ieradās glābēji, lielas degšanas vairs nebija, jo tilta strādnieki un vietējie iedzīvotāji bija paguvuši apdzēst liesmas. Ugunsgrēka lokalizācija tika veikta drīz pēc ierašanās, taču, pārbaudot telpu, atklājās, ka ir gājusi bojā sieviete. Telpā bija stiprs piedūmojums, tāpēc viņa bija noslāpusi,” informē Alūksnes brigādes komandieris Igors Dovgans.

Ugunsgrēka iespējamais iemesls varētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni. Vai tā ir, to noskaidros policijas izmeklēšana. Bojāgājusī dzīvoja viena, piederīgo viņai nav, tāpēc par viņas bērēm rūpēsies pašvaldība.

I.Dovgans secina, ka pagājusī nedēļa bijusi dramatiska. Tajā bija trīs izsaukumi, kas ir daudz salīdzinājumā ar kluso un mierīgo gada sākumu. Turklāt ugunsgrēkā Alūksnes centrā radīti lieli materiālie zaudējumi, bet Zeltiņos gājis bojā pirmais cilvēks šajā gadā. Tiesa, trešais ugunsgrēks – dūmvada dzēšana – nav nozīmīgs. “Pieredze liecina, ka tā parasti notiek – pēc ilgāka klusuma seko nelaimes gadījumi, kas prasa operatīvu rīcību. Šie trīs ugunsgrēki vairāk vai mazāk ir saistīti ar apkures sezonu, iespējams, arī ar neuzmanīgu rīcību ar uguni,” spriež I.Dovgans.

Kategorijas