Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Labdarību krīze neietekmē

Ilze Bogdanova

2009. gada 27. februāris 12:17

1097

Dzintra Zvejniece: pret vajadzību palīdzēt cilvēki attiecas ar lielāku atbildību

Tie, kas iesākuši ziedot, turpinās to darīt, neskatoties ne uz kādiem apstākļiem, ir pārliecināta Alūksnes Novada fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece. „Tad, kad ir grūti laiki, rodas aizvien vairāk cilvēku, kuri grib palīdzēt viens otram,” viņa uzskata.

„Daļa cilvēku grimst un domā, ka neko vairs nevar darīt, jo tā ir nolemtība, savukārt citi ķepurojas un, lai arī viņiem pašiem diez ko labi neiet, mēģina palīdzēt citiem.” Šos vārdus Dz.Zvejniece raksturo ar gūto pieredzi tepat, Alūksnē, kad, neskatoties uz taupības režīmu, arvien vairāk cilvēku iesaistās ziedošanas un labdarības aktivitātēs, veidojoties jaunām idejām un mērķiem. Jautāta, vai šīm tendencēm ir saistība ar Alūksnes Novada fondu, kuram pateicoties labdarības tradīcijas Alūksnē uzplaukušas jau citā līmenī, viņa norāda, ka fonda dibināšana bijusi tikai turpinājums iepriekšējām aktivitātēm – piemēram, par ziedojumiem uzcelta Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēka, šādā veidā iegādāta ugunsdzēsēju mašīna, turklāt vēl pirms tam bijušas vairākas akcijas, kas palīdzējušas īstenot vietējiem iedzīvotājiem nozīmīgus mērķus.

- Manā praksē viss sākās ar nevalstisko organizāciju atbalstu centru, caur kuru mēs ASV vēstniecībā mācījāmies organizēt labdarības akcijas. Pirmo reizi tās zināšanas tika izmantotas 1998.gadā, rīkojot labdarības akciju Rīgā. Tai sekoja Ernsta Glika Bībeles muzeja akcija, ziedojumu vākšana strūklakām Jaunās pils parkā un tikai pēc tam sekoja projekts par fonda dibināšanu. Tika aptaujāti apmēram 80 cilvēki – pašvaldību darbinieki, vietējie aktīvisti, jaunieši, uzņēmēji, kuriem jautājām, vai tas ir nepieciešams. Un tikai tad, kad lielākā daļa bija pateikuši „jā, vajag”, tikai tad fonds tika nodibināts.

Vairāk lasiet "Alūksnes Ziņu" 27.februāra numurā

Kategorijas