Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Svētdien aicina uz slēpojumu Alūksnē

Agita Auziņa

2009. gada 26. februāris 18:53

566

Lielākais slēpošanas pasākums šoziem Alūksnē risināsies jau svētdien, 1.martā, Alūksnes rajona ziemas sporta centrā “Mežinieki”. Jau šobrīd pasākumam pieteikušies 304 dalībnieki. Lai gan sākotnēji organizatori plānoja vien 300 dalībnieku piedalīšanos, paredzams, ka skaits būs lielāks jo slēpojumam var vēl pieteikties.

Piedalīsies arī izcili slēpotāji

“Neskatoties uz to, ka pēdējo gadu ziemas nav bijušas piemērotas slēpošanas nodarbībām, šī ziema pierāda pretējo un noliedz teoriju par globālo sasilšanu. Šogad sniega ir pietiekoši un ir iespēja izslēpoties,” stāsta Alūksnes rajona padomes padomnieks sporta jautājumos Vilnis Veļķeris. Viņš arī atceras, ka tautas slēpojuma tradīcija aizsākusies astoņdesmitajos gados, bijuši arī pārtraukumu gadi. Gadu gaitā mainījusies vien slēpojuma distance.

Pērnā gada slēpojumā piedalījās 350 dalībnieki un labāko rezultātu uzrādīja Aleksandrs Sverčkovs. Viņam gan šogad nebūs iespēja aizstāvēt savu laureāta titulu, jo tobrīd atradīsies Krievijā Eiropas čempionātā. Tomēr tas nenozīmē, ka nebūs izcilu sportistu slēpojuma - sacensībās plāno piedalīsies Latvijas izlases biatlonisti Gints Rozenbergs, Līga Glāzere un bijušie olimpieši -  Jēkabs Nākums un Kristaps Lībietis.

Trase būs pārbaudījums ikvienam slēpotājam

Alūksnes slēpojumā būs divas distances - 15 un 7,5 kilometru garas. Otrā vairāk piemērota mazāk sagatavotiem slēpojuma dalībniekiem. Alūksnes distance būs interesanta un būs pārbaudījums pat pieredzējušiem sportistiem. Tā veidota vidēji četrus metrus plata, būs gan slaidi, gari nobraucieni, gan arī būs jāuzbrauc vairākos pauguros. Šobrīd tiek strādāts pie dažādiem uzlabošanas darbiem – tiek gatavoti divi stāvlaukumi, arī trase nepārkrauti tiek uzraudzīta. Šajā sakarībā V.Veļķeris aicina alūksniešus neizmantot sacensībām paredzēto trasi pastaigām, snovbordam vai braukšanai ar ragaviņām, jo tas viss bojā trases segumu.

“Tautas slēpojuma būtība ir parādīt savas slēpošanas prasmes ar mudinājumu tās attīstīt un slēpot regulāri. Būs sportisti, kas čempionātos guvuši medaļas, būs tādi, kas to darīs kopā ar ģimeni prieks pēc,” saka V.Veļķeris. Slēpojums ir arī lieliska iespēja skolām parādīt kā veicas ar slēpošanas apmācību. Neslēpotājiem organizatori iesaka atnāk un paskatīties sacensības ne tikai pie starta, bet doties arī pašā trasē. Svaigā gaisā pavadīta diena, jūtot līdzi sportistiem, arī būs ieguldījums savā veselība. Paredzēti arī dažādi pārsteigumi gan sportistiem, gan viņu atbalstītājiem, piemēram, labu laika apstākļu gadījumā muzicēs E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris.

Kategorijas