Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Konstance – ar un bez d'Artanjana

Mārīte Dzene

2009. gada 20. februāris 12:31

1179

Vārds Konstance man tāpat kā daudziem asociējas ar filmas „Trīs musketieri” varoni-d’ Artanjana mīļoto. Ikdienā tas ir reti dzirdēts, Latvijā tas ir tikai 52 sievietēm. Taču alūksniete Konstance Laurova apgalvo, ka Balvu pusē, kur viņa dzimusi, šāds vārds ir vairākām sievietēm.  Tomēr arī viņai pirmās asociācijas saistās ar filmas varoni. Kad jaunībā iepazinusies ar kavalieriem, nosaucot savu vārdu - Konstance, kavalieri atbildējuši – d’Artanjans. Acīmredzot domāja, ka viņus mēģina izjokot.

„Nekad neesmu jautājusi vecākiem, kāpēc esmu Konstance. Taču vienmēr esmu bijusi apmierināta ar savu vārdu. Arī kolēģi saka, ka tas ir skaists. Tiesa, parasti man sauc saīsināti – par Konci vai Koncīti. Reizēm domāju, ka varētu saukt arī par Anci, bet tā ir ierasts,” spriež Konstance.

Vai raksturs ir līdzīgs filmā atveidotajam? Grūti teikt. Konstance secina, ka ir par daudz izvēlīga. Viņa izvirza augstas prasības gan sev, gan citiem. K.Laurova sava vārda skaidrojumā lasījusi, ka   Konstance reizēm nocietinās sevī, tāpēc ir grūti atrast saskaņu ar otru pusīti. Toties, ja kas patīk, tad patīk, tur neko nevar darīt. “Tas ir diezgan precīzs raksturojums,” atzīst Konstance. Darbā viņa visu paveic kārtīgi, jo citādi nemaz neprot. Nu jau vairāk nekā 16 gadus viņa strādā Alūksnes slimnīcas fizioterapijas kabinetā. Pirms tam Konstance bija neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes feldšere, bet veselības dēļ bija no šī darba jāaiziet. „Darbs medicīnā man ir tuvs. Nekad neesmu nožēlojusi, ka to izvēlējos,” saka Konstance.

Toties viņa atzīst, ka lielā prasīguma dēļ personīgā dzīve ir aizgājusi nedaudz greizi. K.Laurova ir dzimusi uguns zīmē. „Esmu Auns. Agrāk teica - mazs egoists, kas gatavs triekties ar pieri sienā. Tagad, protams, ir zudis jaunības maksimālisms,” smaidot atzīst Konstance. Nesen lasījusi žurnālā, ka viņā ir gan baltais, gan melnais. Atļauts teikt „jā”, bet drīkst arī atbildēt „nē”. Tomēr Konstance neprot pateikt „nē”. Viņa smejas, ka nēsā līdzi šo apgalvojumu, lai beidzot pamatotu kādu atteikumu ar stingru “nē”. 

Konstance lepojas ar dēlu Kasparu, kura ģimenē aug divi dēli. Viņa palīdzēja izvēlēties vārdu pirmajam mazdēlam – Roberts. Otram vārdu izvēlējās vedekla – Ričards. „Tagad secinu, ka katrs vārds daļēji atbilst raksturojumam,” saka K.Laurova. Vārdadienās vienmēr cits citu atceras, bet īpaši nesvin.

Konstancei vienmēr ir paticis dejot. Viņa joko, ka ir vienalga, kāds izskatās vīrietis, galvenais, ka labi dejo. Lai var kārtīgi izdejoties! Tieši tā - uz nebēdu – ir dejots kopš jaunības. Tagad viņa ir senioru deju grupas “Sidraba pavediens” dalībniece. Pagājušajā gadā kopā ar deju grupu viņa bija festivālā „Bavārijas pavasaris”. Tā bija iespēja arī ceļot, redzēt citas valstis, kas arī ir Konstances sirdslieta. Viņai patīk daba, rušināties pa dārzu. Vasarā ir grūti istabā nosēdēt. Kad uzspīd saule, gribas doties laukā.

Kategorijas