Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniešiem – divas uzvaras

Mārīte Dzene

2009. gada 16. februāris 16:14

484

Brīvdienas spraigās cīņās rallijā “Sarma 2009” aizritējušas divām autosporta ekipāžām, kas pārstāv Alūksnes rajonu. Sacensības bijušas veiksmīgas gan Zigurdam Kalniņam un Ģirtam Dombrovskim, gan Raivim Zeltiņam un Mārtiņam Tūteram.

Rallija otrajā posmā gūst uzvaru

“Abas dienas finišējām pirmie. Tātad esam uzvarējuši. Sacensības bija sīvas, tomēr pirmajā dienā mums izdevās atrauties no sīvākajiem konkurentiem – Jāņa Fārenhorsta un Ingara Smaiža, tāpēc ieguvām handikapu. Otrā dienā varējām braukt prātīgi, jo trase bija ātra un viltīga. Pa nakti bija uzsnidzis sniedziņš, tāpēc vajadzēja būt uzmanīgiem, lai nenorautos no trases. Uz ceļa noturējāmies, grāvī neiebraucām, un viss ir kārtībā,” vērtē Z.Kalniņš. Viņa ekipāža ir revanšējusies par neveiksmi pirmajā posmā Lietuvā, rādot lielisku sniegumu. Viņi tuvākos sekotājus J.Fārenhorstu/ I.Smaiži pārspēja par 8 minūtēm un 20 sekundēm. Tiesa, matemātiskais pārsvars veidojās uz pārējo konkurentu pieļauto kļūdu rēķina.

Turklāt gūti labāki panākumi nekā pagājušā gada rallijā “Sarma”, kurā tika izcīnīta otrā vieta. Kopvērtējumā Zigurds un Ģirts ieņem 14.vietu, tomēr arī tā ir augstāka nekā pērn.

Saspringtās sacensībās iezīmējas līderi

Latvijas autorallija čempionāta otrais posms – rallijs “Sarma 2009” noslēdzās ar Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma uzvaru, tikai par 7,57 sekundēm pārspējot “SEB Tieto Rallija komandas”otru ekipāžu Jāni Vorobjovu/Audrju Šošu. Šis bija viens no saspringtākajiem pēdējā laika Latvijas čempionāta dueļiem, kas iezīmē favorītus N4 klasē. A Plus klasē uzvarēja Raimonds Kisels/Gatis Panavs, 2WD klasē – Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis, 2WD super klasē – Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš. Komandu vērtējumā labākā rallijā bija Egles un Vorobjova pārstāvētā “SEB Tieto Rallija komanda”.

Par spīti ekonomiskajai situācijai sacensībās startēja 42 ekipāžas. Tiesa finišu sasniedza tikai 25 automašīnas. Šajā sezonā Latvijas rallija čempionātā un Latvijas kausa izcīņā paredzēti seši posmi. Pirmais posms tika aizvadīts Lietuvā, otrais - Gulbenē, bet nākamais būs Somijā, Talsos, Liepājā un Rīgā. “Pēc trim nedēļām startēsim Somijā. Tur konkurenti būs spēcīgāki, tāpēc galvenais ir nobraukt līdz galam,” spriež Z.Kalniņš.

4 x 4 braucēji “Sarma 2009” trasē

Alūksnietis Raivis Zeltiņš un Mārtiņš Tūters startēja Latvijas apvidus rallijā – reida čempionāta pirmajā posmā. Tajā trasē dodas nevis ar leģendu, bet tāpat kā rallijreida braucēji – pēc iepriekš pierakstītas stenogrammas un veica 12 ātrumposmus. R.Zeltiņš ir apmierināts ar startu, jo uzvara atkal ir izcīnīta. Tiesa, viņam nebija daudz konkurentu, taču visi tie ir ātri un brauc atraktīvi. Tagad Raivis un Mārtiņš nolēmuši izmēģināt spēkus Krievijas atklātajā čempionātā “Ziemeļu mežs”, kas šogad ieklāuts kā Eiropas “Baha” pirmais posms un norisināsies Sankt – Pēterburgas apkārtnē no 26.februāra līdz 1.martam.

Foto

Kategorijas