Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rallijs “Sarma 2009” ir klāt!

2009. gada 13. februāris 13:38

380

Sestdien un svētdien Gulbenes puses ceļos rallijā “Sarma 2009” noskaidrosies ātrākie un prasmīgākie autosportisti un Latvijas rallija čempionāta otrā posma uzvarētāj

Šogad rallijā startēs 42 ekipāžas. Skatītāji varēs sekot līdzi gan spēcīgu Latvijas autosportistu – Aivja Egles, Jāņa Vorobjova, Raimonda Kisiela, Raimonda Strokša, Māra Neikšāna un citu, gan arī Krievzemes, Ukrainas un Lietuvas pārstāvju startiem.

Startēs divi gulbenieši


Mūsu skatītājiem sacīksti vēl interesantāku darīs iespēja just līdzi divām gulbeniešu ekipāžām – Viesturam Tilgasam/ Modrim Žeimutam, kas startēs ar automašīnu “Opel Ascona B”, un Zintim Mezītim/ Normundam Mazūram, kuri trasēs dosies ar automašīnu “VAZ 2107”.

Rallijs “Sarma” šogad atkal būs ne tikai Latvijas rallija čempionāts, bet arī Latvijas rallijreida čempionāta pirmā posma sacīkste, tādēļ līdzjutēji trasēs varēs sekot līdzi arī septiņām apvidus automašīnām. Diemžēl ekonomiskās krīzes dēļ tika atcelts džipiem paredzētais atsevišķais ātrumposms.

“Par spīti ekonomiskajai situācijai sacensībās startēs 42 ekipāžas, mēs gaidām un priecājamies par katru no tām. Dalībnieku skaits šogad ir mazāks nekā iepriekšējos gados, taču domāju, ka sacensības tādēļ nebūs mazāk interesantas. Pirmo reizi Gulbenē redzēsim arī vienu “WRC” automobili, ar kuru startēs Raimonds Kisiels/ Gatis Panavs”,” stāsta “Sarmas” organizators Vilhelms Sniedzāns.

Skatītājus aicina ievērot drošību

Organizators sola, ka cīņas būs ļoti sīvas un interesantas. Ralliju baudīt ir aicināts ikviens – tie mūsu pusē ir īsti autosporta svētki. Katrs var izvēlēties sev tīkamākās skatīšanās vietas, taču nedrīkst aizmirst par drošību – gan savu, gan arī sportistu. “Ja skatītāji būs devušies iekšā trasē, ārā viņi no tās varēs izbraukt tikai tad, kad trase atkal tiks atvērta vispārējai satiksmei. Pa ceļu pārvietoties gan kājām, gan ar automašīnu nedrīkst līdz brīdim, kamēr nav aizbraukusi automašīna ar zaļo bākuguni. Ja skatītāji iekšā trasē nedodas, bet izvēlas piekļūt trasei vietās, kur tas ir iespējams, var pagūt redzēt pilnīgi visus ātrumposmus abās dienās,” saka V.Sniedzāns.

Skatītājiem organizators novēl interesantu skatīšanos, sportistiem – veiksmi, savukārt visiem atbalstītājiem, tostarp arī Gulbenes pilsētas domei, viņš saka lielu paldies.

Šosezon Latvijas rallija čempionātā un Latvijas kausa izcīņā paredzēti seši posmi. Pirmais posms jau tikai aizvadīts Lietuvā, otrais tagad pie mums, Gulbenē, savukārt nākamie – Somijā, Talsos, Liepājā un Rīgā.

Kategorijas