Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnietis ieraksta savu vārdu bobsleja vēsturē

Līga Vīksna

2009. gada 10. februāris 15:22

1631

Latvijas bobslejists Jānis Miņins kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Melbārdi un alūksnieti Intaru Dambi sestdien notikušajās Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās četrinieku ekipāžām uzrādījis absolūto šā sporta veida ātruma rekordu! Latvietis ir arī pirmais, kurš ar bobsleja kamanām braucis ātrāk par 150 kilometriem stundā.

Traucas ar 153 kilometriem stundā

Jau ziņojām, ka sacensības norisinājās 2010.gada Vankūveras olimpiskajā trasē Vistlerā. Līdz šim lielāko ātrumu bobsleja ekipāžas varēja sasniegt Šveicē, Sanktmoricas trasē, tomēr tur ne reizi nav ticis pārsniegts 150 kilometru stundā ātrums. Jaunuzbūvētajā Vistleras trasē šādas iespējas ir daudz vairāk - to pierādīja jau J.Miņins, kurš sestdienas sacensībās pirmajā braucienā startēja pirmais. Latvietis finišēja pēc 50,97 sekundēm un brauciena laikā sasniedza ātrumu 153,02 kilometri stundā.

Turpmākajās sacensībās neviena no ekipāžām šādu ātrumu vairs nespēja atkārtot vai pārsniegt, bet Latvijas ekipāža arī otrajā braucienā uzstādīja labāko laiku un svinēja uzvaru divu braucienu summā.
Rekords bobsleja vēsturē

Alūksnietis Intars Dambis šo sniegumu vērtē ļoti atzinīgi un neslēpj, ka par katru uzvaru ir liels prieks, bet par šo uzvaru un uzrādīto ātruma rekordu – dubults prieks.
“Sportistam saldākie augļi ir uzvara. Viss izdevās vienkārši lieliski – bija labs starta ieskrējiens, meistarīga braukšana, laba tehnika un – rezultāts neizpalika. Liels prieks ir arī par to, ka šis ir vispārējais ātruma rekords visā bobsleja vēsturē,” sacensības Vistleras trasē komentē I.Dambis.

Jautāts par šīs sezonas vērtējumu, I.Dambis atzīst, ka sezonas sasniegumi ir labi. “Pagaidām Pasaules kausa posmos esam diez gan labi nostabilizējušies kā otrie. Priekšā vēl divi Pasaules kausa posmi un ir ļoti lielas cerības kopvērtējumā palikt otrajiem,” saka I.Dambis un piebilst, ka ar sestdienas uzvaru Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā ir radīta ļoti pozitīva intriga viņu dalībai nākamā gada ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku ekipāžām pirmo vietu ieņem krieva Aleksandra Zubkova ekipāža.

Kategorijas