Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nošauj piecus vilkus

Līga Vīksna

2009. gada 9. februāris 09:53

2676

Alūksnes rajona medniekiem 6.februāra medības mednieku kluba “Mārkalne” teritorijā ilgi paliks atmiņā, jo ļoti veiksmīgās medībās nošauti pieci no septiņiem vilkiem.

Ziemeļaustrumu virsmežniecības medību un uguns apsardzības daļas vadītājs Laimonis Kļaviņš atzīst – tā ir veiksme gan visiem medniekiem kopā, kas piedalījās medībās, gan katram individuāli. “Par šīm medībām ir ļoti liels gandarījums – ne vienmēr medniekam ir tāda veiksme,” viņš saka.

Medības organizēja Mednieku klubs “Mārkalne” un vadīja Jānis Soks. Šajās medībās piedalījās 27 Alūksnes rajona mednieki no dažādiem mednieku kolektīviem - “Silamala”, “Ziemeri”, “Rezakas sili”, “Mārkalne”, “Zeltiņi”.

“Piedalījās visi mednieki, kas šajā darba dienā varēja izrauties. No rīta sākās lenkšana, ap pulksten 13.00 pulcējāmies un ap pulksten 15.00 piecus vilkus jau bijām nošāvuši. Liels paldies lencējiem un medību vadītājam par darbu, kā arī šāvējiem, kuru trāpījumi bija precīzi. Pēdējos gados nav bijušas tik veiksmīgas vilku medības. Šos vilkus mednieki lenca jau trešo reizi – beidzot medības bija veiksmīgas. No septiņiem vilkiem piecus nošāvām, bet divi aizgāja aizšauti,” stāsta L.Kļaviņš.

Ervīns Avotiņš nošāva divus vilkus (mednieku klubs “Rezakas sili”), bet pa vienam vilkam – Juris Gasperts (“Zeltiņi”), Valdis Svarups (“Ziemeri”) un Laimonis Kļaviņš (“Silamalas”).

Kategorijas