Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gatavojas tūrisma izstādei „Balttour”

Ilze Bogdanova

2009. gada 4. februāris 08:25

518

Nedēļas nogalē Rīgā notiks ikgadējā starptautiskā tūrisma izstāde „Balttour 2009”, kur kopīgā stendā savu tūrisma piedāvājumu prezentēs Alūksnes rajona padome un Alūksnes pilsētas dome.


Prezentācijas stenda noformējuma ideju izstrādājušas Alūksnes rajona padomes galvenās speciālistes – tūrisma darba organizatores Kristīne Vimba un Ingūna Dovgāne sadarbībā ar Alūksnes pilsētas domes izglītības, kultūras un sporta darba organizatori Ivetu Kovtuņenko, bet pašu ideju realizējis mākslinieks Ivars Vecāns, informē Alūksnes pilsētas domes informācijas aprites speciāliste Evita Aploka.

Foto kā vizītkarte


Viņa atklāj, ka stenda noformējumā izmantotas fotogrāfijas no dažādiem pasākumiem un apskates vietām, starp kurām īpaši izcelts kultūrvēsturiskais mantojums. Virs stenda atradīsies rotējošs uzraksts „Alūksne”, tādējādi tam kļūstot pamanāmam un izlasāmam no visām izstāžu zāles vietām.

E.Aploka atgādina, ka šis uzraksts izgatavots pērn notikušo izstāžu „Balttour 2008” un „Atpūta un sports” vajadzībām. Šāgada izstādē tā vienu pusi rotās Bībeles attēls kā Alūksnes pilsētas domes vizītkarte, bet otrā pusē atradīsies foto no Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeja kā vizītkarte visam Alūksnes rajonam.

Stendā izstādes apmeklētāji varēs saņemt informatīvos materiālus par Alūksni un atsevišķām Alūksnes rajona pašvaldībām, kas iepazīstinās ar attiecīgās vietas apskates objektiem un tūrisma servisu. Tāpat ikviens varēs uzzināt par šāgada lielākajiem kultūras un atpūtas pasākumiem Alūksnes pusē, šo informāciju saņemot īpašas pastkartes veidā.

Iztiks ar ierobežotu bukletu skaitu

Stāstot par plānotajām aktivitātēm pie stenda, I.Dovgāne atklāj, ka sestdien apmeklētājus ar saviem priekšnesumiem priecēs Pededzes folkloras kopa „Labā oma”. Viņi klātesošos aicinās iesaistīties krievu tradicionālā Meteņdienas uzvedumā, kur būšot gan salmu lelles, gan folkloras dziesmas, gan cienāšanās ar bliņām. „Caur Pededzes folkloras kopu mēs aktualizēsim šogad izvēlēto pierobežas tēmu,” viņa saka. „Tā kā Alūksnes rajons ir robežojas ar Igauniju un Krieviju, mūsu rajona iedzīvotājus gan senāk, gan tagad ir ietekmējis robežas tuvums un vēlamies, lai par to arvien vairāk uzzina arī mūsu viesi.”

Savukārt svētdien stenda apmeklētājiem tiks piedāvāta iepazīšanās ar Malienas pagasta zemnieku saimniecības „Ziemeļi” tēju piedāvājumu, ko klātesošajiem prezentēs pats īpašnieks Roberts Zeltiņš. Tāpat tiks dalīti rajona pašvaldību sagatavotie bukleti, taču, kā atzīst I.Dovgāne, salīdzinājumā ar citiem gadiem to piedāvājums nav tik plašs, turklāt arī bukletu skaita ziņā tas ir izteikti mazāks.

Uzmanību uz problēmām, kas radušās saistībā ar līdzekļu trūkumu tūrisma mārketingam, vērš arī I.Kovtuņenko, norādot, ka tas radījis konkurētspējas zudumu salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm. „Alūksni reklamējam kā tūrisma pilsētu un kā tūrisma pilsēta tā ir novērtēta arī vairākos konkursos, tādēļ mums ir jāstrādā pie tūrisma veicināšanas, jādomā, kā pasniegt sevi kā septīto brīnumu un jāpārliecina par to,” viņa uzsver, norādot, ka liels potenciāls tūrisma un atpazīstamības veicināšanai būs iesaistīšanās Vidzemes kopīgajā projektā „Cēsis – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014”.

Kategorijas