Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Sacenšas skijoringā

Agita Auziņa

2009. gada 1. februāris 18:00

928

Nedēļas nogalē uz Alūksnes ezera norisinājās skijoringa sacensības. Sestdien tas bija Latvijas čempionāta 4.posms, turpretim svētdien tika aizvadīts Skijoringa komisijas kauss un Alūksnes balvas izcīņa. Sacensībās piedalījās arī trīs pašmāju sportisti.

Sacensības Alūksnē bija plaši pārstāvētas un ieradusies bija visa skijoringa elite. Cīņa par uzvaru norisinājās vairākas klasēs – mazajā tautas un lielajā tautas klasē, lielajā un mazajā meistarklasē, krosā zēniem, kā arī bija sacīkstes iesācējiem, kvadricikliem un Open Kross bez radzēm. Alūksniešiem izdevās uzrādīt labus rezultātus – iesācēju klasē Andris Zālītis un Andris Musts pirmajā dienā ierindojās 5.vietā, bet otrajā dienā izdevās uzrādīt labāku rezultātu – tika iegūta 3.vieta. Turpretim Raivis Zeltiņš kvadriciklu sacensībās nemainīgi visos braucienos ierindojās 2.vietā.

Pasākuma organizators Andris Zālītis stāsta, ka pērn skijoringa sacensības Alūksnē norisinājās 2004.gadā. “Alūksnes ezers ir veiksmīga vieta sacensību rīkošanai, abu dienu trases izdevās izveidot labas. Ir cerība Alūksnē rīkot vēl kādas sacensības un visticamāk tās pat būs vēl šajā sezonā, jo Rīgas apkārtnē trūkst sniega, bet pie mums laika apstākļi ir labvēlīgi šim sporta veidam,” stāsta A.Zālītis. Viņš gan atzīst, ka finansiāli nav viegli noorganizēt šādu pasākumu, trūkst atbalstītāju. Arī pats sporta veids nav lēts un tehnika ir dārga. A.Zālītis gan piebilst, ka aug alūksniešu interese par skijoringu. Viņš zina stāstīt, ka ir jau entuziasti, kas veco tehniku pārtaisa piemērotāku šim sporta veidam un ir gatavi uzsākt treniņus.

Vairāk foto

Kategorijas