Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmajos startos – vienpadsmitais

Ilze Bogdanova

2009. gada 29. janvāris 11:51

800

Ar izcīnīto 11.vietu 15 kilometru distancē beidzies alūksnieša Andreja Rastorgujeva pirmais starts Pasaules biatlona čempionātā junioriem, kas šonedēļ norisinās Kanādas pilsētā Kenmorā.

„Viss izdevās, kā plānots,” atzīst sportista treneris Intars Berkulis, kurš ar Andreju pēc aizvadītajiem startiem sazvanījies telefoniskā veidā. Viņš norāda, ka, ja vien trešajā šautuvē puisim būtu izdevies trāpīt visos mērķos, rezultāts būtu vēl par sešām pozīcijām augstāks. Tiesa, arī iegūtā 11.vieta ir gana augsts rezultāts, ņemot vērā, ka pavisam distancē devās gandrīz 70 sportistu un no uzvarētāja alūksnietis atpalika tikai par nepilnām divām minūtēm.

I.Berkulis informē, ka nākamais starts Andrejam paredzēts sestdien, kad junioru grupas sportisti dosies 10 kilometru sprinta distancē. Viņš pauž cerību, ka arī tajā alūksnietis uzrādīs atzīstamus rezultātus, piebilstot, ka mājas apstākļos izietā aklimatizācija devusi gaidītos rezultātus – pēc paša sportista teiktā, Alūksnē piekoptais dienas režīms ļāvis bez problēmām pārvarēt klimata maiņu, pilnībā koncentrējoties uz gaidāmajiem startiem.

Arī Alūksnes rajona sporta apvienības „Alūksne” vadītājs Vilnis Veļķeris uzteic mājas apstākļos aizvadīto gatavošanās posmu, akcentējot rajona sporta un biatlona bāzes „Mežinieki” nozīmi un nepieciešamību to attīstīt. „Andrejs šobrīd ar savu piemēru ir apliecinājis, cik vērtīgas ir pašmāju apstākļos piedāvātās treniņu iespējas,” viņš saka. „Patīkami, ka šobrīd to izmanto arī vairāki citi Alūksnes biatlonisti, kas gatavojas pieaugušo Pasaules čempionātam Korejā.”

Kategorijas