Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Valsts ieņēmumu dienests katafalkā atklāj narkotikas

Agita Auziņa

2009. gada 28. janvāris 16:35

512

Pirmdien, 26.janvārī, veicot padziļinātu muitas kontroli automašīnā, kas ikdienā izmantota kā katafalks kinologi atklājuši aptuveni 100 gramus amfetamīnu saturošas vielas. Ir uzsākts kriminālprocess par psihotropo vielu kontrabandu, neatļautu iegādāšanos un pārvadāšanu realizācijas nolūkā.

26. janvārī VID darbinieki muitas kontroles veikšanai robežkontroles punktā „Meitene” apturēja no Lietuvas puses iebraucošu melnu automašīnu „Chrysler Voyager” ar tumši tonētiem stikliem, kurā atradās četri vīrieši vecumā no 20 līdz 34 gadiem. Viens no pasažieriem bija Lietuvas pilsonis, bet pārējie- Latvijas, ziņo VID Komunikācijas daļa
Veicot automašīnas salona pārbaudi, VID darbinieki pamanīja, ka tajā atrodas vairākas melnas sveces ar baltiem krustiem. Sveču atrašanos automašīnā izskaidroja viens no pasažieriem – izrādījās, ka šī automašīna ikdienā tiek izmantota kā katafalks cilvēku mirstīgo atlieku pārvadāšanai.

Turpinot pārbaudi, viena pasažiera sporta somā atrada astoņas medikamenta DIAZEPEKS piecu mililitru ampulas kopā ar piecām vienreizējās lietošanas šļircēm. Minētā medikamenta sastāvā esošais diazepāms ir ietverts Labklājības ministrijas uzraudzībā esošo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru III sarakstā un to pārvadāšanai ir nepieciešami izcelsmes un pārvadāšanas pavaddokumenti, kurus somas īpašnieks uzrādīt nevarēja.
 Turpinot pārbaudi, zem automašīnas labās puses priekšējā sēdekļa atrada cigarillu skārda kārbu, kurā bija ievietoti 15 nelieli polietilēna maisiņi ar baltu pulverveida vielu, kā arī īss kokteiļa salmiņš.

Pēc šī atraduma VID darbinieki pieņēma lēmumu veikt automašīnas padziļināto muitas kontroli, pieaicinot kinologus. Padziļinātās kontroles veikšanai automašīna tika nogādāta Rīgas brīvostas teritorijā.
 
Padziļinātās muitas kontroles laikā dienesta suns Annija uzrādīja narkotisko vielu klātbūtni automašīnas aizmugurējā sēdeklī. Starp automašīnas aizmugurējā sēdekļa atzveltni un pašu sēdekli atrada paslēptu polietilēna maisu, kurā bija deviņi iepakojumi ar tādu pašu baltu pulverveida vielu, kādu iepriekš atklāja cigarillu kārbā. Izņemtajai vielai veica primāro ekspertīzi, kuras rezultātā noskaidroja, ka tā satur psihotropo vielu – amfetamīnu. Kopā VID darbinieki izņēma aptuveni 100 gramus amfetamīnu saturošas vielas.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta 2.daļas un 253.1 panta 2.daļas – par psihotropo vielu kontrabandu, kā arī neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Krimināllikumā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzētais sods ir brīvības atņemšana no pieciem līdz 12 gadiem.

Visas personas, kas atradās automašīnā, ir aizturētas un šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Tāpat šodien tiesā lems par aizturētajām personām piemērojamo drošības līdzekli. 

Kategorijas