Aluksniesiem.lv ARHĪVS

VID darbinieki vilcienā atklāj noslēptas 100 000 cigaretes

Agita Auziņa

2009. gada 27. janvāris 17:05

405

Šī gada 23. janvārī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki, veicot kontroles pasākumus vilcienā „Sanktpēterburga – Viļņa”, Kārsavas stacijā, kāda pasažiera kupejā atrada 100 000 „L&M” markas cigaretes. 

Veicot kontroles pasākumus, VID darbinieki desmit minūtes līdz vilciena atiešanai iegāja kādā kupejā, kurā atradās viens pasažieris - 1983.gadā dzimis Latvijas pilsonis, kurš bija ceļā no Sanktpēterburgas uz Rēzekni. Uz VID darbinieku lūgumu uzrādīt savu bagāžu, vīrietis parādīja nelielu maisiņu, kurā atradās viņa personīgās mantas, kā arī demonstratīvi atvēra zem pretējās guļvietas esošo bagāžas nodalījumu, kurš izrādījās tukšs. Taču, pārbaudot bagāžas nodalījumu, kas atradās zem minētā pasažiera guļvietas, VID darbinieki atrada divas lielas tirgus somas, kas bija pilnas ar cigaretēm. Vēl astoņas šādas somas atrada augšējos bagāžas nodalījumos.


Kopumā visās 10 somās atradās 100 000 cigaretes jeb 5000 paciņas „L&M” markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Šis ir pēdējā laikā lielākais cigarešu apjoms, ko viena persona centusies pārvest pāri robežai, izmantojot sabiedrisko transportu.
Par konstatēto pārkāpumu iepriekš minētajai personai sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12. panta, kas paredz atbildību par kontrabandu. 99 800 cigaretes jeb 4990 paciņas cigarešu izņemtas, bet no trešajām valstīm atļautais ievešanas daudzums – 200 cigaretes jeb 10 paciņas - atdotas īpašniekam.

Kategorijas