Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunannas skolas aktivitātes

Līga Vīksna

2009. gada 21. janvāris 07:58

1324

Jaunannas pamatskolā otro gadu aktīvi darbojas skolēnu padome, rīkojot pasākumus un piedaloties konkursos. “19.janvārī skolā bija Čību diena, kad skolā visi staigāja čībās. Pēc tam būs Krāsu nedēļa. Bet 1.klase pašlaik gatavojas Burtu svētkiem,” stāsta skolotāja Elita Jansone.

Vāc makulatūru

Jaunannas pamatskola piedalās “SEB bankas” akcijā un vāc makulatūru. Makulatūru vāc arī no pagasta iedzīvotājiem, kas ir priecīgi, ka var no tās atbrīvoties.

“Nu jau būsim savākuši piecas tonnas makulatūras. Braucām gan uz mājām pie jaunanniešiem, gan organizējām divus braucienus uz Alūksni. Ceram, ka nākamgad par katru nodoto tonnu pretī saņemsim 10 kilogramus otrreizēji pārstrādāta papīra. Konkurss noslēgsies pavasarī. Pērn makulatūras vākšanā mūsu skolai bija 7.vieta Latvijā starp 108 skolām, tādēļ varējām braukt uz jauku koncertu Mežaparkā,” norāda E.Jansone.

Jaunannas skolēni piedalās arī Latvijas Dabas fonda akcijā un vāc izlietotās baterijas. Atsevišķas klases piedalās konkursā, lai iegūtu Zaļās klases titulu. Rudenī Alūksnes rajona tūrisma konkursā 5.un 6.klases grupa rajonā ieguva 3.vietu, bet 1.un 3.klases grupa – atzinību.

Ir savs lepnums


“Pērn skolā bija konkurss starp skolēniem “Skolas lepnums”. Konkurss būs arī šogad un sāksies februārī, tikai nominācijas būs citādākas un varēs ieteikt arī skolotājus. Pērn suminājām skolēnus trīs nominācijās – Skolas lepnums mākslās bija Saiva Bernāne, Skolas lepnums zinībās – Karīna Sidorova un Skolas lepnums sportā – Jānis Kliests. Skolēnu padome bija izstrādājusi anketas, kuras skolēni aizpildīja un pamatoja, kādēļ tieši savu simpātiju iesaka nominācijai. Sadarbojoties ar Jaunannas mākslas un mūzikas skolas skolotāju Uģi Puzuli tika izveidoti māla zīmuļi ar uzrakstu “Skolas lepnums”,” stāsta E.Jansone.

Savukārt Ziemassvētku laikā Jaunannas skolā skolēni rīkoja koncertu, uz kuru aicināja pagasta pensionārus. “Bijām patīkami pārsteigti, ka atnāca daudz pensionāru. Viņi bija aizkustināti un patīkami pārsteigti par jauko koncertu un atzina, ka labprāt nāks atkal, ja aicināsim. Pensionāri atzina, ka Jaunannas pamatskolā ir daudz talantīgu bērnu,” stāsta skolotāja Aiva Vilciņa.

Skolā tradicionāli notiek Karjeras dienas. Skolēniem, kuriem nav zemāka vērtējuma par 7 ballēm, Jaunannas pašvaldība uz Ziemassvētkiem sarūpēja dāvanu kartes.

Kategorijas