Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro labākos dīdžejus

Agita Auziņa

2009. gada 18. janvāris 11:34

2012

Naktī no sestdienas uz svētdienu Alūksnes tautas namā norisinājās gada gaidītākā diskotēka – dīdžeju sacensības “DJ`s Battle”. Tas ir pirmais pasākums no trīs pasākumu sērijas, kuru rezultātā noskaidrosies labākais Alūksnes rajona dīdžejs.

Tovakar uz skatuves kāpa un savu sniegumu klausītājiem, žūrijai rādija pieci dīdžeji - DJ GagaDance (Dāvis Kārkliņš Alūksne), DJ Dayton [B] Latvia/UK (Ruslans Stoļins, Alūksne), DJ Naurizz (Nauris Bubnovs, Alūksne), DJ Janix (Jānis Ņekrasovs, Alūksne), DJ L-Jay (Jānis Skaistkalns, Anna). Viņus vērtēja pasākuma organizators Juris Marinovs, DJ gaveR, DJ Renix, Latvijas mēroga dīdžeji – Ansis Zvirgzdiņš, Kaspars Krastiņš un protams arī skatītāji. Sacensība izvērtās sīva, tomēr balsojums portālā, skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums noteica, ka labākie šajā kārtā ir DJ GagaDance un DJ Janix. Abi dīdžēji par šādu iznākumu ir priecīgi un nemaz neskumst, ka savstarpēji jādala līdera pozīcijas.

Atšķirīgas pieredzes

DJ Janix atzina, ka visi dīdžeji ir brāļi un nemaz netiek uztverti kā konkurenti. “Rezultātu paziņošanas brīdi bija liels satraukums. Ir patīkami būt pirmajam un dalīt šo pirmo vietu ar kādu,” atzīst DJ GagaDance jeb Dāvis Kārkliņš. Viņš arī atzīst, ka šai diskotēkai gatavojās trīs dienas – vienu dienu strādāja pie dziesmu izvēles, bet divas dienas trenējās. Turpretim DJ Janix atklāj, ka gatavojās vien divas stundas pirms pasākuma. Viņš ir daudz pieredzējušāks dīdžejs, jo šajā jomā darbojās jau desmit gadus, turpretim DJ GagaDance ir talantīgs jaunais censonis, kas spēlē vien ceturto mēnesi. Jāpiebilst, ka DJ GagaDance tētis arī bija dīdžejs ar vārdu DJ Gagucis un tieši no tā radies jaunieša skatuves vārds.

Gada nozīmīgākais pasākums

Šādu dīdžeju parādi “MarinoFF DJ Team” organizē jau ceturto gadu un pērn nepārspējams līderis bija DJ Gaver (Dmitrijs Bugajevs). Tieši viņš trešajā kārtā sacentīsies ar šī gada līderi, kas tiks noteikt nākošajā kārtā. Tajā piedalīsies pirmās kārtas līderi DJ GagaDance un DJ Janix, arī DJ Naurizz. Tāpat arī plānots otrajai kārtai pieaicināt vēl citus Alūksnes rajona dīdžejus, kas ir labi sava amata darītāji, bet nav no “MarinoFF DJ Team” apvienības, tādejādi padarot sacensības interesantākas.

Nezinātājiem DJ Janix paskaidro, ka dīdžeju sacensībās galvenais ir mainīt dziesmas tā, lai mūzikas ritmos dejojošie nejustu dziesmu maiņu, otrs svarīgākais aspekts ir dziesmu izvēle. Pasākuma organizators Juris Marinovs piebilst, ka tā ir lieliska iespēja jaunajiem un jau zināmajiem dīdžejiem parādīt savas prasmes.

Kategorijas