Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pašvaldībā tiekas ar jauniešiem

Līga Vīksna

2009. gada 17. janvāris 17:01

437

Lai uzzinātu jauniešu domas par pašreizējo situāciju Alūksnē un pārrunātu, ko jaunieši darījuši un vēlētos darīt savas skolas un pilsētas labā, Alūksnes pilsētas domes priekšsēdētāja Vija Puzule tikās ar jauniešiem.

Sarunās piedalījās Alūksnes pilsētas vispārizglītojošo skolu un to pašpārvalžu, kā arī jauniešu klubu „The Others” un „AWARD” pārstāvji.

Domes priekšsēdētāja V.Puzule uzsvēra, ka jaunieši ar savām idejām var paveikt ļoti daudz, īpaši šajā laikā, kad finansiālās iespējas mazinās. Lai arī šis gads paredzams sarežģīts, no tā jācenšas gūt maksimālu atdevi. Visos laikos ir bijuši jaunieši, kas aktīvi darbojušies savas skolas un pilsētas labā, tādēļ V.Puzule rosināja jauniešus paveikt ko noderīgu savai skolai un pilsētai.

Jāveicina jauniešu vienotību

Domes priekšsēdētāja uzklausīja jauniešu stāstījumu par to, kādas aktivitātes viņi skolās vai jauniešu organizācijās pēdējā laikā veikuši. V.Puzule jauniešiem atgādināja par Alūksnes pilsētas domes izsludināto projektu konkursu, kurā var iesniegt pieteikumus dažādiem vides sakārtošanas un iedzīvotāju drošības uzlabošanas projektiem.

“Sarunas laikā jaunieši pastāstīja par problēmām, kas skar šo vecuma grupu. Piemēram, ierosināja, ka nepieciešams veicināt Alūksnes pilsētas jauniešu vienotību, izveidojot jauniešu domi, kas rīkotu pasākumus bērniem un jauniešiem. Tikšanās dalībnieki secināja, ka jauni cilvēki maz atgriežas Alūksnē darbavietu trūkuma dēļ un aicināja šo situāciju mainīt ar labvēlīgas vides radīšanu,” stāsta Alūksnes pilsētas domes informācijas aprites speciāliste Evita Aploka.

Vēlas uzticības personu

Jaunieši ierosināja, ka katrā skolā vajadzētu psihologu un uzticības personu no jauniešu vidus, kas palīdzētu risināt dažādas konfliktsituācijas. “Jaunieši izteica viedokli, ka viņiem trūkst telpu, kurās pavadīt brīvo laiku, spēlējot spēles, apgūstot mūzikas instrumentu spēli un citādi atpūšoties. Tika izteikts ierosinājums izveidot vienu grafiti sienu, kur izpausties jaunajiem grafiti māksliniekiem, tādējādi izvairoties no ēku sienu apzīmēšanas pilsētā. Tikšanās dalībnieki vērsa uzmanību uz to, ka interešu izglītības programmas aptver tikai daļu jauniešu, un ierosināja aptaujāt jauniešus par viņu vēlmēm attiecībā uz programmu virzieniem,” saka E.Aploka.

Vienojās, ka līdz nākamajai tikšanās reizei februārī jaunieši apzinās savu vienaudžu priekšlikumus, kā viņi ir gatavi iesaistīties un palīdzēt savas skolas un pilsētas dzīvi veidot interesantāku.

Kategorijas