Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atklāj čempionātu basketbolā

Ilze Bogdanova

2009. gada 15. janvāris 13:36

763

Līdz ar pirmajām aizvadītajām spēlēm, starts dots šāgada rajona čempionātam basketbolā. Šoreiz turnīram pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – 15 komandas, kas tradicionāli pirmās spēles aizvada divās apakšgrupās.

Pirmajā līgā, kurā automātiski iekļautas pērnā gada spēcīgākās komandas un labākie otrās līgas spēlētāji, šoreiz sacenšas „Gaujiena”, „Studenti”, „Lave”, „MCD”, „Vidlatauto”, „4 Plus” un „BM Būve”. Savukārt otrās līgas sastāvu veido komandas „Ape”, „Greivo”, „Zelta balodis”, „Alsviķi”, „Stay fly”, „Mālupe”, „Trapene” un „Rūsiņš”.

Gūst divas uzvaras


Turnīra atklāšanas dienā pirmās spēles aizvadīja otrās līgas komandas. Šīs spēles beidzās ar sekojošiem rezultātiem: „Ape” – „Alsviķi” 78:53, „Greivo” – „Mālupe” 71:51, „Zelta balodis” – „Stay fly” 74:73. Ar divām izcīnītajām uzvarām pirmā spēļu diena beidzās „Vidlatauto” un iepriekšējo gadu čempioniem „4 Plus”. Spēlēs pret komandām „Studenti” un „MCD”, „Vidlatauto” guva uzvaras ar rezultātu 49:43 un 59:53. Savukārt „4 Plus” izrādījās pārāki par komandām „Gaujiena” un „Studenti”, kas pieveiktas ar rezultātu 60:33 un 54:38. Pārējās spēlēs par uzvarētājiem kļuva komanda „Lave”, kas ar rezultātu 75:63 pieveica „MCD”, kā arī Gaujienas spēlētāji, kas ar rezultātu 88:67 uzvaru guva pār komandu „BM Būve”.

Apliecina interesi


Čempionāta organizatori no Alūksnes rajona sporta apvienības „Alūksne” informē, ka nākamās spēles turnīrā paredzētas nākamās nedēļas nogalē, kad sestdien laukumā tiksies pirmās līgas, bet svētdien – otrās līgas pārstāvji. Viņi akcentē, ka turnīra pirmās dienas apliecinājušas, cik ļoti čempionāts gaidīts – spēles bijušas azartiskas, tāpēc neizpalika starpgadījumi, kuru dēļ organizatoriem ar tām saistītās problēmas nācies risināt vēl krietni ilgāk pēc spēļu beigšanās. „Bija daudz līdzjutēju un tas norāda, ka ir interese par basketbola sacensībām, bet diemžēl klibo elementāra uzvedība un kultūra, kas būtu jāievēro sabiedriskās vietās,” uzsver organizatori.

Kategorijas