Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izveido plašu atpūtas kompleksu

Līga Vīksna

2009. gada 12. janvāris 09:35

3360

Atpūtas kompleksā "Ziemeri" strādā un nebaidās no konkurences

Ceļa „Alūksne - Ziemeri" malā, pie Dzilnas ezera, ir tapis jauns un vērienīgs atpūtas komplekss „Ziemeri". Pašlaik tas ir jau atvērts, bet ar pilnu atdevi darbu sāks pavasarī.

„Jaunā kompleksa īpašnieks ir Oskars Gudrais. Viņa vecmamma un vectētiņš, no mātes puses, nāk no Alūksnes, tādēļ Alūksnes pusē viņš ir pavadījis bērnību. Sākotnēji O.Gudrais vēlējās šajā pusē savu ģimenes māju, tādēļ vēlējās nopirkt zemi skaistā vietā pie ūdeņiem. Šo īpašumu atradām 2003.gadā, celtniecība sākās 2005.gadā," stāsta O.Gudrā pārstāve Irina Patrašanu.

 

Piesaista Eiropas finansējumu

50 procentu finansējums ir no Eiropas Savienības fondiem, 50 procentu - paša īpašnieka O.Gudrā finansējums. "Iespēja saņemt Eiropas naudu un tendence, ka cilvēkiem arvien vairāk patīk atpūsties laukos, mudināja izveidot atpūtas kompleksu. O.Gudrajam Siguldā pieder guļbaļķu ražotne, kuras materiāli izmantoti celtniecībā," saka I.Patrašanu.

 

Kompleksā atrodas divas lielas viesu mājas ar guļamistabām, nelielu viesu zāli ar kamīnu, virtuvi, kur paši atpūtnieki var gatavot sev ēst. Ir arī piecas ģimenes mājiņas, katrā no tām - divas istabas, virtuves zona un otrajā stāvā ir matraču vietas. Divās ģimenes mājiņās ir arī bērnu gultas. Kopumā zem jumta var izguldīt 110 cilvēkus - gultas vietas ir 48, pārējās - matraču vietas. Ir īsta krievu pirts, kurā var pērties 25 cilvēki, āra kubuls.

 

Slavē vietējo uzņēmēju

"Sadarbosimies ar SIA "Pajumte EA" no Alūksnes, kas mūsu klientiem piegādās ēdienu. "Pajumte" mums jau ir klājusi galdus vasarā, kad te risinājās plašas sporta spēles. Viņi strādā ļoti profesionāli un pārspēj pat Latvijā labi pazīstamus ēdināšanas uzņēmumus," norāda I.Patrašanu.

 

Viņa uzsver, ka kompleksā "Ziemeri" var baudīt labu atpūtu dažādos gadalaikos.

 "Centāmies kompleksā radīt vidi kā laukos, lai cilvēks var baudīt gan lauku mieru, gan pats darboties. Kompleksa telpas iekārtojām pēc iespējas mājīgākas, no dabīgiem materiāliem. Ir laba laivu noma, var makšķerēt, ir izrakti dīķi karpām, ir iekārtots bērnu rotaļu laukums, basketbola un volejbola laukumi. Ir iecere piedāvāt distanču slēpošanas trases, kas Latvijā reti kurā viesu mājā ir pieejamas, ir doma par slidošanu. Kompleksā ir pieejams arī internets," klāsta I.Patrašanu.

 

Kompleksu paplašinās

Šopavasar sāksies kompleksa "Ziemeri" otrā kārta, kad veiks teritorijas labiekārtošanas darbus.

 

"Taps veloceliņi un kājāmgājēju takas, būs velonoma. Uzbūvēsim vēl vienu lielu ēku, kur varēs uzņemt līdz 180 cilvēkiem, otrajā stāvā būs guļvietas. Pašlaik kompleksa mīnuss ir tas, ka ziemā telpās nevaram uzņemt vairāk par 60 cilvēkiem," viņa atzīst.

 

Kompleksā "Ziemeri" ir administratore, saimnieks un vēl divas darbinieces - visi Alūksnes rajona iedzīvotāji. Jautāta, vai nebaida konkurence, jo salīdzinoši nelielajā Alūksnes rajonā ir diez gan daudz atpūtas kompleksu, I.Patrašanu atzīst, ka veselīga konkurence vienmēr ir vajadzīga.

 

"Tas stimulē strādāt un nemitīgi izdomāt kaut ko jaunu, pretējā gadījumā ieslīgst pašapmierinātībā. Manuprāt, latviešiem patīk svinēt dažādus svētkus, tādēļ pieprasījums pēc atpūtas kompleksiem ir. Turklāt Alūksne ir skaista pilsēta - šeit atpūtniekiem ir, ko apskatīt," vērtē rīdziniece.

Kategorijas