Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzvar pašmāju spēlētāji

Ilze Bogdanova

2009. gada 6. janvāris 17:41

592

Kausa izcīņa telpu futbolā pulcē komandas no Alūksnes un Balviem
FK „Alūksne" rīkotajā kausa izcīņā telpu futbolā uz uzvaru pretendēja septiņas komandas. Lai gan starp spēlētājiem bija gan Alūksnes rajona komandas, gan viesi no Balviem, uzvaru apliecinošais kauss palika pašmāju komandas rokās.

FK „Alūksne 1" un FK „Alūksne 2", „Kājnieku skola", „Gaujiena", „Zeltiņi", pagājušā gada uzvarētāji „SIA Serdžiu" no Trapenes, kā arī Balvu rajona Kupravas pagasta komanda - tāds bija komandu kontingents, kas pieteica savu dalību turnīrā, informē sacensību organizators un galvenais tiesnesis Mārtiņš Meisters. Kopā ar Aleksandru Vergazovu, Igoru Krūmiņu un Sergeju Beļimenko viņš pildīja arī spēļu tiesneša pienākumus.

 

Uzvaras gūst alūksnieši

Pirmās spēles komandas aizvadīja divās līgās, kur tālāko dalību kausa izcīņā un cīņu par galveno balvu turpināja divas spēcīgākās komandas katrā apakšgrupā. M.Meisters atklāj, ka no pirmās apakšgrupas pusfinālā iekļuva FK „Alūksne 1" un Balvu rajona Kupravas pagasta komanda, bet no otrās apakšgrupas - „Kājnieku skola" un „SIA Serdžiu" no Trapenes.

 

Pirmajā pusfināla spēlē tikās FK „Alūksne" un „SIA Serdžiu", kur uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja alūksnieši. Savukārt spēlē starp „Kājnieku skolu" un Kupravas pagasta komandu pārāka izrādījās pašmāju komanda, kas kaimiņrajona pārstāvjus pieveica ar rezultātu 3:0. Jāpiebilst, ka atsevišķu spēli aizvadīja arī abu apakšgrupu trešo vietu ieguvēji - FK „Alūksne 2" un „Gaujiena", cīnoties par 5. - 6.vietu. Šajā spēlē ar rezultātu 7:2 uzvaru guva FK „Alūksne 2" spēlētāji.

 

Noskaidro rezultatīvākos spēlētājus

Pēc aizvadītajām pusfināla spēlēm zaudējumu piedzīvojušās komandas cīnījās par 3. - 4.vietu, bet uzvarētāji - kausa izcīņas galveno balvu. Komandām „SIA Serdžiu" un „Kuprava" tiekoties spēlē par iekļūšanu labāko trijniekā, uzvaru ar 8:1 izcīnīja viesu komanda. M.Meisters skaidro, ka tik pārliecinoša uzvara pār pašmāju komandu gūta, jo trapeniešiem nācies nomainīt vārtsargu, kas sacensību laikā guvis traumu. Savukārt spēlē par kausa izcīņas galveno balvu, kur tikās FK „Alūksne 1" un „Kājnieku skola", uzvaru ar rezultātu 1:0 guva FK „Alūksne" komanda.

 

M.Meisters atzīmē, ka bez kausa izcīņas uzvarētājiem noskaidroti arī rezultatīvākie spēlētāji. Tie šoreiz bijuši Andris Jaunzems no Trapenes komandas „SIA Serdžiu", Oļegs Kodaļevs no „Kājnieku skolas" un Aleksandrs Bukovskis no Balvu rajona Kupravas pagasta komandas.

 

Aizvadīto gadu vērtē apmierinoši

M.Meisters stāsta, ka šīs sacensības bijušas pirmās pēc decembra sākumā aizvadītajām sacīkstēm Valgā (Igaunija). Tajās FK „Alūksne" pārstāvēts ar divām komandām, no kurām abas, tiekoties ar pretiniekiem no Latvijas, Igaunijas un Krievijas, tikušas līdz spēlei par 3. - 4.vietu. Ar šādiem panākumiem aizvadīts viss gads, atklāj M.Meistars, vērtējot to kā apmierinošu.

 

„Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, par veiksmīgu viņu nevar nosaukt, taču pavisam slikts tas arī nebija - līmeni noturējām," viņš saka. Domājot par iespējamajiem sasniegumiem jaunajā gadā, futbola treneris vēl izturību gan pašiem spēlētājiem, gan viņu vecākiem, jo, kā atzīst - nereti tieši vecāku atbalsta dēļ jaunie sportisti varējuši piedalīties sacensībās, tādējādi gūstot praktisku pieredzi.

Kategorijas