Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar skatu uz pasaules čempionātu

2008. gada 31. decembris 11:15

513

Ar divu dienu startiem 28. un 29.decembrī Priekuļu biatlona bāzē tika atklāta šīs ziemas Latvijas biatlona sacensību sezona, kur sportisti tradicionāli sacentās par Ziemsvētku balvām. Uz starta jauniešiem, junioriem un pieaugušajiem stājās gandrīz 60 sportisti, starp viņiem arī krietns pulciņš alūksniešu.

Priekuļi biatlonistus sagaidīja ar pavisam ziemai neraksturīgiem laika apstākļiem un slēpošanai sagatavotu mākslīgā sniega trasi 2 km garumā. Pirmajā dienā sacensības risinājās sprinta distancē. Sekmīgi startēja mūsu Aleksandrs Sverčkovs un Oskars Muižnieks.

Aleksandrs spraigā cīņā kļuva par uzvarētāju "A"grupas jauniešiem, bet Oskars palika nepārspēts junioru grupā. Abiem sportistiem bija ātrs solis distancē un arī šaušanā katrs pieļāva tikai divas neprecizitātes.

Abi sportisti startus vērtēja kā labu spēku pārbaudi, turpinot gatavoties Pasaules jauniešu un junioru čempionātam, kurš janvāra beigās notiks Kanādā.

Jauniešiem šajās sacensībās vēl 6.vieta Jurim Priedem, bet Krišjānim Meirānam - 8.vieta. Junioru konkurencē 3.vietu ieguva Artūrs Švūksts.

Otrās dienas startus gandrīz visi mūsējie izlaida, jo jau no 2.-4. janvārim turpat Priekuļos risināsies Latvijas čempionāts pieaugušajiem un junioriem.

Paralēli notiks arī jauniešu starti, un šīs būs pirmās sacensības, kurās sāksies ieskaites punktu krāšana, lai iekļūtu mūsu valsts junioru un jauniešu izlasēs startam jau pieminētajā Pasaules čempionātā un startētu arī Eiropas ziemas jauniešu Olimpiādē.

Alūksniešu komandas sastāvs šiem startiem noteikti papildināsies ar vairākiem spēcīgiem dalībniekiem - junioru grupā startēs arī Andrejs Rastorgujevs, bet no vīriem distancē dosies Gints Rozenbergs un Jānis Pleikšnis.



Pēc šīm sacensībām Latvijā nākamie starti paredzēti Madonā no 9.- 11.janvārim, bet pašmāju ziemas sporta centrā "Mežinieki" Latvijas jauniešu 2009.gada čempionāts plānots no 6.-8.martam.

Kategorijas