Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzņēmēji kā donori

2008. gada 19. decembris 11:52

537

Uzņēmējdarbība ir kā asins donoru kustība, kas palīdz nodrošināt valsts budžeta asinsriti. Jaunā nodokļu politika nogalinās daudzus uzņēmējus. Tāpēc ar bažām domāju par to, kas notiks ar valsts finansēm. Vai gaidāmā izrāviena vietā nebūs vēl dziļāks atkritiens?

Kad pametu acis apkārt riņķī savā miestā, tad to vien redzu, ka atkal koku Janka sašaurinājis darbību, piparbodītes Klāra aizklapējusies ciet, viesu mājas Anna nolaidusies līdz izmisuma cenām, skaistumkopšanas salona Ieva palikusi viena pati bez kolektīva, jo dāmas masveidā vairs nefrizējas, neatjaunina ādu, nepieaudzē nagus un vispār nemaz vairs nedomā par savu imidžu. Pat autoservisa Kārlis sūdzas, ka apgrozījums samazinājies uz pusi. Bet benzīntanka Jēkabs spļaudās, ka maitas ņem degvielu un aizbrauc nesamaksājuši. Nemaz negribu vairs runāt par bankām. Bankomātos nav pieclatnieku, tikai lielā nauda vien, bet to jau nevienam nevajag.

Sakiet, mīļie, kādi palielinātie nodokļi var tikt iekasēti tādā nīkuļu sabiedrībā? Bet asiņu, piedodiet, naudas vajag kā ēst. Un to ēdāju ir gana daudz! Sevišķi jau nu valdībā, Saeimā, valsts iestādēs ir ēdelīgi ļautiņi. Viņiem vairāk vajag. Tak jādomā, kā valsti izvest no krīzes.

Sakiet, lūdzu, vai šodien vispār jel kāds bizness ir izdevīgs? Jā, ir! Neticat? Tad atveriet lombardu! Runā, ka Rīgā atkal vaļā veroties komisijas veikali. Re, noteikti tur nonāk tādi retumi no vecmāmiņu pūra lādēm, ka ne aplaizīties. Vārdu sakot, šajos laikos labi veicas augļotājiem. Bet vai viņi ir tie devīgākie donori valsts budžetam? Atļausiet pasmaidīt.

Nedarīt neko, darīt kaut ko – tādi ir varianti. Vai kāds piedāvā ko citu?

Ziniet, ko es gribētu? Kā vampīrs aiziet gulēt letarģiskajā miegā uz gadiem četriem. Ne man siltumu, ne ēdienu tad vajadzēs. Tikai drošu guļas vietu. Un, kad pamodīšos, tad gan es gribēšu redzēt plaukstošu ekonomiku. Vai kāds negrasās atvērt tādu biznesu – iemidzināšanu letarģiskajā miegā? Vai nebūtu jauki, ka mēs uz četriem gadiem tādā miegā gulēt palaistu savu valdību. Un paši tikmēr ņemtu valsti savās rokās un ieviestu kārtību. A, kad izbijušie vadoņi pamostos, viņi nevarētu vien nobrīnīties par to, cik ekonomika patiesībā ir ekonomiska.

Kategorijas