Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Starp medaļu ieguvējiem – arī alūksnieši

Ilze Bogdanova

2008. gada 16. decembris 17:36

1515

Ar astoņām pašmāju sportistu izcīnītajām godalgām ir noslēdzies ikgadējais Ziemassvētku džudo turnīrs, kas nedēļas nogalē norisinājās Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē.

Par jauniešu grupas laureātiem savās svara kategorijās kļuva Dairis Golubevs, Edgars Cepurnieks, Kristaps Apse un Rolands Dobelnieks, kas izcīnīja 1.vietu, bet Edijs Sadovņikovs ieguva augsto 3.vietu. Junioru grupā par zelta medaļas ieguvēju kļuva Artūrs Mālnieks, bet labāko trijnieku, izcīnot bronzas medaļas, noslēdza Ainārs Logins un Toms Lemeševskis.

Pārliecināts par saviem spēkiem


„Uzskatu, ka izdarīju visu, ko vien varēju,” savu sniegumu turnīrā vērtē T.Lemeševskis. Tā kā par nākamajām nozīmīgākajām sacensībām viņam kļūs Latvijas čempionāts, puisis pauž gandarījumu par izcīnīto uzvaru pār šā brīža čempiona titula ieguvēju junioru grupā. Lai gan pirms diviem gadiem, kad viņš cīnījies jauniešu vecuma grupā un paralēli debitējis junioru konkurencē, T.Lemeševskis abās grupās izcīnīja pirmās vietas, šogad iegūto bronzas medaļu viņš uzskata par ne mazāk vērtīgu, ņemot vērā konkurenci, kas ar katru gadu Alūksnē rīkotajā turnīrā kļūst arvien lielāka un spēcīgāka.

Arī par uzvarētāju kļuvušais A.Mālnieks atzīmē, ka šis ir viens no vērienīgākajiem un konkurences ziņā spēcīgākajiem turnīriem Latvijā. Sevišķi augstu tas tiek vērtēts junioru grupas pārstāvju vidū, kuriem atšķirībā no gados jaunākajiem džudo cīkstoņiem sacensību izvēles iespējas ir visai ierobežotas. Tiesa, par savu fināla cīņu A.Mālnieks saka – biju pārliecināts, ka uzvarēšu. Puisis atklāj, ka grūtākās bijušas tieši pirmās cīņas, kur izlozes kārtībā par viņa pretiniekiem kļuvuši vieni no spēcīgākajiem džudistiem turnīrā. „Izloze priekš manis nebija veiksmīga, tāpēc svarīgākais bija tikt no grupas ārā,” atzīst jaunietis. „Pirmajā cīņā gandrīz zaudēju, tāpēc lielākais prieks bija par tikšanu tālāk.”

Cer uz reitinga iegūšanu

Jāatgādina, ka par jauniešu pretiniekiem kļuva sportisti ne tikai no Baltijas valstīm Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet arī Baltkrievijas, Krievijas, Lielbritānijas, Somijas, Polijas un Zviedrijas. Lai gan lielākā daļa pārstāvēto valstu klubu kļuvuši jau par turnīra pastāvīgajiem dalībniekiem, šogad Alūksnē pulcējās ievērojami vairāk džudistu kā iepriekšējos gados, atklāj turnīra organizators Aivars Mālnieks. Tāpat sacīkstes atšķīrās ar to, ka piecās vecuma grupās startējušo sportistu sniegums tika vērtēts kā atlase nākamā gada Eiropas līmeņa sacensībām. „Ceram, ka turnīram nākotnē piešķirs reitinga statusu dalībai Eiropas čempionātos,” vēl pirms sacīkstēm pauda A.Mālnieks, norādot, ka tas alūksniešiem ļautu no Latvijas Džudo federācijas saņemt papildu finansējumu sacensību rīkošanai.

Jāpiebilst, ka šogad par turnīra rīkotājiem kļuva Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skola, Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs, kā arī biedrība „Sporta klubs Kurbads”. Finansiāli turnīra organizēšanu atbalstījusi Alūksnes pilsētas dome, Alūksnes rajona padome un SIA „MCD”.

Kategorijas