Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Augstākā pozīcija – 32.vieta

Ilze Bogdanova

2008. gada 16. decembris 17:26

427

Nedēļas nogalē Austrijā norisinājās Pasaules kausa izcīņas un IBU kausa izcīņas biatlonā otrie posmi, kur abos no tiem startēja Alūksnes sportisti. Atšķirībā no IBU kausa izcīņas pirmā posma, kuru kā iesildīšanās sacensības pirms Pasaules kausa izcīņas sākuma izmantoja vairāki Latvijas vadošie biatlonisti, šoreiz sacensībās startēja tikai trīs Latvijas sportisti, tostarp arī alūksnieši Gints Rozenbergs un Andrejs Rastorgujevs.

Iekļūst ceturtā desmita sākumā

IBU kausa izcīņas otrais posms sākās ar startiem individuālajā distancē. Latviju tajā pārstāvēja vienīgi G.Rozenbergs, kurš trasē devās ar pirmo kārtas numuru. Lai gan pirmajā šautuvē alūksnietis aizvēra visus mērķus, pieļautās kļūdas nākamajās trīs ļāva ierindoties vien 90.vietā no 132 finišējušajiem sportistiem.

Ievērojami labāku rezultātu G.Rozenbergam izdevās uzrādīt nākamās dienas sacensībās – 10 kilometru sprintā, kur startēja arī pārējie divi Latvijas pārstāvji. Starp 175 sportistiem viņš ierindojās 66.vietā, no sacensību uzvarētāja atpaliekot par 3:22.9 minūtēm. Tiesa, par veiksmīgāko Latvijas pārstāvi šoreiz kļuva otrs alūksnietis A.Rastorgujevs. Būdams distancē apmēram minūti ātrāks, nekā G.Rozenbergs, viņš ieguva 32.vietu.

Pirmajā stafetē – 20.vieta

Ne tik veiksmīgi sacensības beidzās Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā startējušajiem. Pirmajā dienā notikušajās sprinta sacensībās alūksnieši Kristaps Lībietis un Jānis Pleikšnis ierindojās attiecīgi 78. un 103.pozīcijā no 124 finišējušajiem, tādējādi nekvalificējoties nākamajā dienā paredzētajām iedzīšanas sacensībām.

Savukārt svētdien sportisti aizvadīja sezonas pirmo stafeti. Tajā J.Pleikšnis un K.Lībietis startēja kā otrā un trešā etapa veicēji. Pirmajā šautuvē J.Pleikšnim neizdevās sašaut nevienu mērķi, kā rezultātā bija spiests slēpot piecus soda apļus. Lai gan otrajā šautuvē alūksnietis bija precīzs, stafeti viņš nodeva, komandai atrodoties 22.vietā. Šo pozīciju uzlabot neizdevās arī trešā etapa veicējam K.Lībietim, kas bija nekļūdīgs abās šautuvēs. Stafetes pēdējā posmā dodoties Ilmāram Bricim, jau pēc pirmās šautuves viņam rezultātu izdevās uzlabot par divām pozīcijām, izcīnīto 20.vietu 23 komandu konkurencē saglabājot līdz pat stafetes beigām.

Kategorijas