Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izpušķo eglīti meža zvēriem

2008. gada 12. decembris 11:37

694

Tuvojas svētki, ko nepacietīgi gaida katrs gan liels, gan mazs. Svētki, kuros notiek brīnums. Brīnums, kādu katrs gaida un ir iedomājies. Vieniem tie ir Kristus piedzimšanas svētki, citi tic, ka Ziemsvētku vecītis naktī caur skursteni ielido ar dāvanām. Lai nu kā, bet visi gaida gada gaišākos, sirsnīgākos svētkus. Skolās, bērnu dārzos skolotājas ar bērniem gatavo priekšnesumus eglītēm, vecāki iegādājas dāvanas.

Arī mēs Alūksnes vidusskolas sākumklašu un sagatavošanas klases skolotājas un bērni skolotājas Aijas Vilandes mudināti, nolēmām sarīkot pārsteigumu meža zvēriem – izpušķot eglīti. 10.decembrī nolēmām iet dabā, uzmeklēt eglīti.

Tālu no skolas nebija jāiet, lai ieraudzītu pirmās zvēru pēdiņas. Te nu skolotājiem bija jāliek lietā savas zināšanas. Atradām zaķu, stirniņu, vāveru un dažādu putnu pēdas. Arī eglīte nebija tālu jāmeklē – skolas vecajā dārzā. Sākās atbildīgs darbs – jāpušķo eglīte. Ne jau šā vai tā, bet ar pašu nestajiem našķiem – burkāniem, āboliem, kāļiem, kartupeļiem. Bija atnestas arī sēkliņas putniem. Labi, ka blakus auga divas skaistas eglītes, jo bērni bija čakli pastrādājuši, sanesuši daudz našķu, skolotājām darba pilnas rokas. Sapušķojām eglītes un devāmies skolas stadionā velt sniegavīrus, piedalīties dažādās stafetēs.

Skolotāja Aija bija gandarīta, jo pasākums izdevās: “Šādā veidā bērniem varam parādīt, ka ne tikai mēs gribam saņemt dāvanas, bet varam arī dot. Šoreiz neparastāk – ejam ciemos pie dzīvniekiem un putniem. Skolā mēs mācām, ka bezpalīdzīgiem zvēriem ziemā jāpalīdz, tad nu tagad mums radās izdevība to realizēt”.

Bērnu un mūsu prieku nedaudz sabojāja skolas dārzā zem zariem, sniega apsnigušie, cilvēku izmestie atkritumi. Sagatavošanas grupiņas Roberta tētis ierosināja pavasarī sarīkot kopā ar vecākiem dārza sakopšanas talku. Cerēsim, ka plānotais izdosies.

Kategorijas