Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas orientieristi pulcējas Gaujienā

Ilze Bogdanova

2008. gada 12. decembris 08:14

516

Latvijas Orientēšanās federācijas kongress Gaujienā pulcēja 24 balsstiesīgo klubu pārstāvjus no 28, kas ir aptuveni par trešdaļu vairāk, nekā citkārt. Neierasti liels skaits dalībnieku piedalījās arī vakara izskaņā notikušajā gada pasākumā, kurā tika sumināti Latvijas Kausa izcīņas uzvarētāji un sezonas veiksmīgākie sportisti.

Necerēti lielā atsaucība priecē orientēšanās kluba (OK) „Alūksne” vadītāju Vilni Veļķeri, kas pasākumu organizēja kopā ar Gaujienas orientēšanās sporta aktīvistiem. „Patīkami, ka arī attālie klubi bija mērojuši ceļu uz Alūksni – Daugavpils, Saldus, Jelgava,” viņš atzīmē, norādot, ka kongress nav izticis bez Rīgas rajona un Vidzemes reģiona centrālo klubu līdzdalības.

Atliek jaunā prezidenta ievēlēšanu

V.Veļķeris atklāj, ka kongress sācies ar atskatu uz paveikto. Nu jau bijušais Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Pēteris Apinis iepazīstinājis ar aizejošā gada padarītajiem darbiem, kā arī organizācijas finansiālo darbību. „Šis gads ir izcēlies ar radošu darbu un vairākiem sportistu panākumiem starptautisko sacensību arēnā,” norāda OK „Alūksne” vadītājs.

Tiesa, par kongresa svarīgāko uzdevumu kļuva valdes pārvēlēšana un jauna federācijas prezidenta ievēlēšana. Iepriekš izteiktās bažas piepildījušās, tāpēc, ja valdes pārvēlēšana noritējusi bez aizķeršanās, tad jauna prezidenta izvēle atlikta līdz nākamajai tikšanās reizei janvārī. „Jaunajai valdei gaidāms smags darba periods,” saka V.Veļķeris, kurš savu kandidatūru valdē atkārtoti nav izvirzījis. „Pieņemu, ka šis sporta veids savā attīstībā varētu tikt atsviests atpakaļ, taču, tā kā tas saistīts ar situāciju visā valstī, situācijas labā neko daudz darīt nevaram.”

Gaujienieši – godalgoto vietu ieguvēji

Gluži citādā gaisotnē izvērtusies dienas vakara daļa jeb gada labāko sportistu godināšanas pasākums. Jau iepriekš rakstījām, ka šoreiz Latvijas Orientēšanās federācijas valde gada sportista titulu piešķīra trīs puišiem – Mārtiņam Sirmajam, Jānim Krūmiņam un alūksnietim Edgaram Bertukam par Latvijas izlases līdz šim labākā rezultāta uzrādīšanu Pasaules čempionātā. Lai gan objektīvu iemeslu dēļ M.Sirmais un J.Krūmiņš pasākumā nevarēja piedalīties, V.Veļķeris izceļ gandarījumu par E.Bertuka sasniegumiem, šim notikumam kļūstot par otro reizi, kad kāds no alūksniešiem saņem gada sportista orientēšanās sportā titulu.

Tāpat pasākumā godināti Latvijas Kausa izcīņas laureāti. Starp godalgoto vietu ieguvējiem sumināti tika arī V20 grupas pārstāvji Jānis Kūms un Atis Dandens no Gaujienas, kuriem attiecīgi 1. un 3.vieta gala vērtējumā. Labāko desmitniekā iekļuva arī Toms Dandens (V18 grupā – 4.vieta), V.Veļķeris (V50 grupā – 5.vieta), Jānis Veļķeris (V12 grupā – 8.vieta) un Ārija Bertuka (S50 grupā – 8.vieta).

Kategorijas