Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēlas radīt jautrību ikvienā vietā

Ilze Bogdanova

2008. gada 10. decembris 23:25

1016

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolēni Oskars Steberis, Renārs Krastiņš un Evija Eglīte ir trīs jaunieši, kuri šogad svētkos nolēmuši piedāvāt īpašu izklaides pasākumu programmu. Lai gan katram no viņiem tajā piešķirta sava loma un pienākumi, mērķis visiem ir viens – ienest jautrību ikvienā vietā, kur viņus uzaicinās viesos.

„Pagājušajā gadā likās, ka viena Salatēva gājiens ir mazliet par īsu, tāpēc, lai varētu kārtīgi izklaidēties, mēs šoreiz būsim vairāki,” atklāj O.Steberis, kurš uzņēmies galveno lomu trijotnē – Ziemassvētku vecīša pienākumu veikšanu. Abi pārējie dalībnieki iejutīsies Ziemassvētku cāļa un Sniegpārsliņas tēlos. Jautāts par neparasto lomu izvēli, O.Steberis norāda – mērķis ir visus uzjautrināt tā, lai, dodoties prom no pasākuma, vēders rautos no smiekliem krampjos.

Šī mērķa īstenošanai jaunieši izdomājuši vairākus scenārijus, kas tiks pielāgoti atkarībā no tā, vai pasākums domāts bērniem, jauniešiem vai pieaugušajiem. Tāpat ir padomāts, vai izklaidēt viesus vajadzēs publiskos pasākumos, tirdzniecības vietās vai privātās mājas ballītēs. Starp izklaides elementiem O.Steberis min teatrālus uzvedumus, īsus skečus, parodējot latviešu un ārzemju Ziemassvētku filmas, kā arī vēl neredzētus priekšnesumus, rotaļas un atrakcijas.

Jaunietis stāsta, ka īpaša programma paredzēta pasākumiem laikā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Tā kā nākamais gads aizritēs vērša zīmē, tad arī priekšnesumi tiks pielāgoti šai simbolikai, neizpaliekot jautrībai un smiekliem.

Kategorijas