Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iesvēta jaunos studentus

Agita Auziņa

2008. gada 9. decembris 16:07

924

Pagājusī piektdiena bija satraukuma, baiļu un neziņas pilna diena RPIVA Alūksnes filiāles pirmā kursa studentiem, jo vakarā jaunie studenti tika iesvētīti ikgadējā fukšu ballē. Mācības augstskolā šogad uzsākuši 72 jaunie studenti.

Fukšu balle jeb iesvētības ievada pirmkursniekus jaunajā studentu dzīvē. Tas ir gan ķēpīgs, gan arī jautrs un aizraujošs pasākums, kura laikā jaunie studenti tiek izmocīti un nobeigumā arī kārtīgi izdancināti. Taču pirms dančiem fukšiem vispirms bija jātiek kārtīgi „izfuksētiem”, par to rūpējās otro kursu studenti. Viņi jaunajiem studentiem bija sagatavojuši dažādus interesantus pārbaudījumus, bet noslēgumā – lika parakstīt solījumu. Neiztrūkstošs bija arī pašu pirmkursnieku sveiciens – viņi rādīja īsus priekšnesumus saistītus ar savu apgūstamo profesiju.

Programmas “Biroja darba organizācija” otrā kursa studente Inna Egle stāsta, ka šogad pasākums izdevies interesants. Rūpīgi gatavojušies bija gan pirmo kursu studenti, gan arī pasākumu organizatori – otrie kursi. “Domāju, ka fukšu balle nav zaudējusi savu aktuālitāti un tas ir gada nozīmīgākais pasākums. Ballē veidojas komunikācija starp kursiem un vispār augstskolas studentiem. Veidojas kopības sajūta un piederība vienai augstskolai,” saka I.Egle. Viņa atzīst, ka studenti kļūst aktīvāki un aug arī balles kvalitāte. Īpaši atraktīvi bija pasākuma vadītāji, otrā kursa “Komercdarbības un uzņēmuma vadības” programmas studenti Mārtiņš Muižnieks un Ģirts Gailītis.

Kategorijas