Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētku rotājumi no dabas materiāliem

Mārīte Dzene

2008. gada 9. decembris 08:13

2811

Ape pamazām tērpjas Ziemassvētku rotā. Turklāt dažādu neparastu dekoru izgatavošanai tiek izmantoti dabas materiāli. Lai no tiem taptu dažādas formas un adventes vainagi, vajadzīga izdoma un prasmīgas rokas, bet ne lieli izdevumi.

“Jau gada sākumā ar atlaidēm iegādājāmies spuldzītes gaismas tīkliem. Skvērs iepretim domes ēkai mirdzēs gaismas tīklos – 2 x 4 metru kvadrātos degs mazas spuldzītes. Savukārt turpat netālu ir dažādas mazas eglītes un liels, krāsains adventa vainags. Tiek izmantoti iepriekšējo gadu rotājumi, un viss pārējais ir pašu veidots. Tautas namā jau ir sagatavots svētku noformējums no dabas materiāliem,” stāsta pilsētas daiļdārzniece Anita Harju.

Viņai ideju skaistuma radīšanai nekad nav trūcis. Anitas ieceres īsteno komunālās nodaļas floriste Aiva Cekule, kas darbā pieņemta saskaņā ar nodarbinātības pasākumu organizēšanu invalīdiem. Viņa darbā iesaistīta kopš augusta. Aiva gatavo visu, kas nepieciešams tautas nama, domes, mūzikas skolas un citu pašvaldības iestāžu telpu,.kā arī ārējam noformējumam. “Ko viņa dara, kad nav svētku? Ļoti daudz laika prasa gan visu dabas materiāli savākšanai, gan arī to sagatavošana,” norāda A.Harju. Viņa rāda no īrisu lapām satītas apaļas rozetes, kuras izskatās kā augļi. A.Cekule atzīst, ka iepriekš neko tādu nav darījusi. Viņa apguvusi adītājas profesiju, taču tagad var secināt – florista darbs padodas labi. Tiesa, Aivai ne visai patīk darbi, kas prasa daudz laika un pacietības. Toties pēc tam ir prieks, cik skaisti izskatās ar smilgām aplīmēts podiņš vai piramīda, kas veidota no

Kategorijas