Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Saņem bronzas nozīmītes

Agita Auziņa

2008. gada 7. decembris 08:16

1254

11 Alūksnes rajona jaunieši ir saņēmuši starptautiskās Edinburgas hercoga jauniešu pašizaugsmes programmas "Award" bronzas nozīmītes. Šis ir programmas otrais apbalvošanas pasākums un šoreiz godināti tika 53 jaunieši no visas Latvijas.

Attīsta savas spējas

Tie ir jaunieši vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri programmas ietvaros ir apguvuši un sevi attīstījuši četrās jomās: jaunu prasmju apgūšanā (piemēram, ģitāras spēle, jaunas svešvalodas apguve, stikla pūšana), fiziskās sagatavotības nostiprināšanā (piemēram, katru rītu noskrien 5 kilometru distanci, slido, dejo, vingro), izturības pārbaudes ceļojumā vai ekspedīcijā, darbā bez atalgojuma sabiedrības un citu labā (piemēram, darbs sociālās aprūpes centrā, palīdzība kaimiņiem mājas darbos, labdarības akcijas).

No Alūksnes bērnu un jauniešu centra nozīmes saņēma deviņi dalībnieki – Sandis Stapkevičs, Aigars Titajevs, Kārlis Irbe, Silva Jaškova, Elīna Apine, Sanita Paudere, Arita Bērziņa, Jolanta Segliņa, Laura Griščenko bet no Mārkalnes pamatskolas divas skolnieces – Justīne Kļaviņa un Lāsma Stradiņa. Atzinības rakstus saņēma arī jauniešu treneres Inese Ločmele un Janita Keiva.

Grūtāk ir realizēt labdarību

Nākošie līmeņi ir sudraba un zelta nozīmītes, bet prasības ir jau aukstākas. Protams, jaunieši ir pretendēs uz nākošā līmeņa nozīmīti un ir gatavi attīstīt sevi tālāk. I.Ločemele stāsta, ka “Award” programmas apguvējiem ir lielākas iespējas tikt budžeta grupā mācoties kādā no Eiropas augstskolām. “Šie jaunieši ir zinošāki, ar zināmu dzīves pieredzi, tendēti uz sociālo darbu, fiziski attīstīti un viņš ir spējīgs izdzīvot grūtās dzīves situācijās. Tas ir svarīgi jauniešu pašizaugsmei,” saka I.Ločmele.

I.Ločemele stāsta, ka visgrūtāk ir realizēt darbu sabiedrības labā. “Sabiedrībā ļoti maz cilvēki ir tendēti uz labdarību. Jaunieši to izprot un labprāt dara darbus nesaņemot atlīdzību, bet tajā paša laikā nav pieprasījuma. Ir 25 jaunieši, kas ir gatavi palīdzēt,” saka I.Ločmele.

Kategorijas