Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uz sporta stundām – ar prieku

Līga Vīksna

2008. gada 2. decembris 14:20

1523

Kopš Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā vecāko klašu skolēniem ir iespēja sporta stundās rūpēties par savu fizisko attīstību uz trenažieriem, viņi stundas apmeklē daudz labprātāk. Trenažieri ģimnāzijas 10.līdz 12.klašu skolēniem ir pieejami kopš oktobra vidus. Sporta skolotājs Igors Krasts norāda, ka līdzšinējā vingrošanas zāle aprīkota ar trenažieriem, lai skolēniem sportošanu radītu daudzveidīgāku.

Piepilda senu sapni

„Vecāko klašu zēni un meitenes vēlas būt fiziski labāk attīstīti, ar staltāku stāju. Ģimnāzijas sporta zāli varam izmantot tikai sporta spēlēm, jo cita aprīkojuma tai nav. Savukārt 10.līdz 12.klašu ēkas pirmā stāva zāli izmantojām vingrošanai un daudzveidības radīšanai nolēmām to aprīkot ar trenažieriem,” stāsta I.Krasts.

Sporta skolotājs Kārlis Bībers piebilst, ka iecere par trenažieru zāli lolota jau četrus gadus. Šogad ar Alūksnes pilsētas domes īstenoto projektu finansiālu atbalstu tas izdevies. Kopumā trenažieru iegāde izmaksāja 2400 latu.

„Esam iegādājušies astoņas ierīces dažādu muskuļu grupu attīstīšanai – ir velotrenažieris, steperi, bāzes trenažieris, stieņi spiešanai un vēdera muskulatūras trenažieris. Tie nav profesionālie trenažieri, bet atbilstoši skolēnu vajadzībām. Ņemot vērā drošības apsvērumus, atbildības pakāpi, prasmi saudzēt inventāru un telpas ierobežotību, trenažieru zālē stundas notiek tikai 10.līdz 12.klašu skolēniem. Šie jaunieši ir arī vairāk motivēti sevi fiziski veidot un attīstīt. Turklāt jaunāko klašu skolēniem daudz ir jāveic vienkāršos vingrinājumus ar savu svaru, lai sevi fiziski attīstītu,” norāda I.Krasts.

Mazāk kavē sportu

Sporta skolotāji uzsver, ka trenažieru zāles apmeklējums nav iekļauts obligātajos normatīvos. „Mums skolēniem ir jāiemāca pareizi izpildīt vingrinājumus uz trenažiera un jāieinteresē jauniešus, lai arī savā brīvajā laikā viņi vēlētos piekopt aktīvu dzīvesveidu. Daļa jauniešu apmeklē Alūksnes sporta klubu, tādēļ ir zinošāki un neliedz padomu pārējiem,” stāsta skolotāji.

I.Krasts un K.Bībers secina, ka gan zēni, gan meitenes ir priecīgi par iespēju trenēties jaunajā zālē. „Protams, vienmēr daļa skolēnu ir sliņķi, kuriem neko negribas. Zinot, ka sporta stunda notiks trenažieru zālē, skolēni necenšas izdomāt atrunas, lai tikai nebūtu jānāk sportot – tad parasti arī sporta tērpi atrodas. Tagad sportot nāk ar prieku,” saka K.Bībers.

„Esam pateicīgi Alūksnes pašvaldībai par piešķirto finansējumu un Agrim Zvejniekam, kas trenažierus piegādāja, uzstādīja un tagad gādā par tehnisko apkopi. Ir iecere laika gaitā zāles aprīkojumu papildināt,” atzīst K.Bībers.

Kategorijas