Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atklāj projekta “Gaismas tilti” piemiņas zīmi – krāšņu kolonnu

Agita Auziņa

2008. gada 2. decembris 08:00

639

Svētdien, kad Adventes vainagos aizdedzinājām pirmo sveci, Alūksnē pie Pilssalas tilta tika atklāts jauns, vēsturisks vides objekts, projekta “Gaismas tilti” piemiņas zīme. Tā ir 21.gadsimta kolonna ar krāšņu mozaīku.

Veidoja simbolisku gaismas ceļu

Atklāšanas brīdī saviļņojumu un gandarījumu izjuta ikviens alūksnietis, gan tie, kas piedalījās 22.augusta akcijā un gaismas tiltiem nesa savas sveces, gan tie, kas bija tikai svētku vērotāji.

Gatavojoties Latvijas 90. gadadienai pašvaldībām tika rīkots konkurss par interesantāko ideju projekta “Gaismas tilti” ietvaros. Arī Alūksnes pilsētas dome atsaucās aicinājumam un akcijas ietvaros Alūksnē no gaismas un ziediem tika veidots simbolisks ceļš, kas savienoja trīs pilsētas tiltus – tiltiņu uz Mazā prinča saliņu Alūksnes muižas parkā, Pilssalas tiltu un Saules tiltu Tempļakalnā.

Pateicās visiem alūksniešiem

“Paldies ikvienam alūksnietim, jo pateicoties jūsu atsaucībai mums ir unikāla vieta, kur vedīsim savus draugus un radus un stāstīsiet, ka 2008.gada 22.augustā mēs visi kopā iededzāmies par Latviju un lūk izpelnījāmies brīnišķīgo kolonnu. Kad mēs visi kopā likām gaismas ceļa svecītes, neviens pat nedomāja, kas mums par to būs. Un kad cilvēks dāvā nedomājot par gūstamo, tad Dievs kaut ko uzdāvina mums,” saka Alūksnes pilsētas domes priekšsēdētāja Vija Puzule.

“Gaismas tiltu” vēstniece, rakstniece Nora Ikstena saka, ka aizgājušajos Valsts svētkos ir piedzīvota patriotisma viļņa atdzimšana un, par spīti nebūšanām un grūtajam laikam, sajusta liela dzimtenes mīlestība. N.Ikstena izteica prieku, ka šīs lieliskās akcijas uzvarētāji ir robežpilsēta Alūksne. Kolonna izgatavota no nerūsējošā tērauda, uz kura virsmas izvietota polihroma svētku salūta mozaīka, kas veidota smaltas tehnikā ar iestrādātu Latvijas 90. gadadienas svinību moto „Iededzies par Latviju!” un tekstu: „Gaismas tilti 2008. gada 22. augusts”.

Kategorijas