Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Konkursa "Mis un Misters Alūksne 2008" uzvarētāji – Zane Svikle un Kristaps Mintāls

Līga Vīksna

2008. gada 1. decembris 09:35

20963

Ar saviļņojošām emocijām sestdien noslēdzās “Mis un Misters Alūksne 2008” konkurss, kas skatītājus priecēja ar krāšņu un daudzveidīgi bagātu šovu. Par “Mis Alūksne” kronēja Zani Svikli, bet par “Misteru Alūksne” - Kristapu Mintālu.

Žūrija atzina, ka lēmums par uzvarētājiem pieņemts diezgan vienbalsīgi. “Mis un Misters Uzcītība” titulu saņēma Linda Briediņa un Didzis Ābeltiņš, “Mis un Misters foto” - Krista Ezeriņa un Nauris Bubnovs, “Skatītāju simpātija” – Krista Ezeriņa un Kristaps Mintāls, “Vicemis un Vicemisters” - Annija Alvatere un Edgars Krūmiņš.

Tika pasniegtas arī vairākas simpātiju balvas. “Alūksnes Ziņu” un portāla “aluksniesiem.lv” simpātiju balvu – “Alūksnes Ziņu” gada abonementu – saņēma Zane Svikle un Nauris Bubnovs. Par viņiem tika saņemtas attiecīgi 365 un 240 lasītāju un portāla reģistrēto lietotāju balsis.

Salona “Skaistuma darbnīca” simpātiju balvas saņēma Annija Alvatere un Kristaps Mintāls, autosportistu un “”Subaru” kluba” simpātiju balvu saņēma K.Mintāls, Maira Malvesa un Krista Ezeriņa, bet Alūksnes pašvaldības simpātiju balvu – Annija Alvatere un Edgars Krūmiņš. Savas skolas jauniešus sveica arī ģimnāzisti.

Attīsta talantus un prasmes


Sestdienas noslēguma pasākums bija pierādījums tam, ka gatavojoties konkursam 16 uzņēmīgi jaunieši kopā ar saviem pasniedzējiem bija ieguldījuši daudz darba un enerģijas, jo skatītājiem tika parādīti patiesi iespaidīgi un interesanti priekšnesumi – gaismu spēle, iepazīstināšana ar sevi, pirātu uznāciens, austrumu uznāciens un īpaši aizkustinošs – elegantais uznāciens.

“Mis un Misters Alūksne” notiek ceturto gadu, pateicoties tā idejas autorei un režisorei Evitai Bogdanovai. Pasākuma vadītājs Lauris Reiniks uzsvēra, ka Alūksnē tas netiek uztverts kā skaistumkonkurss, bet gan jauniešu spēju un talantu attīstīšanas iespēja. Gatavojoties konkursam ar dalībniekiem strādāja zinoši un talantīgi cilvēki, no kuriem jaunieši daudz ko mācījās.

Dalībnieku sniegumu vērtēja kompetenta žūrija – Alūksnes pilsētas domes priekšsēdētāja Vija Puzule, defile pasniedzēja, modele un horeogrāfe, 2004.gada konkursa Alūksnē palīdze Guna Magazniece, “Mis Ogre 2005” un “Miss Tourism International” fināliste Karīna Matisone, modeļu aģentūras pārstāvis Mihails Hasikovs un “Misters Foto Latvija 2006” Aleksejs Kozlovs.

Konkursanti atklāj sapņus

Jau pirmajā uznācienā konkursa dalībnieki savā varā skatītājus pakļāva ar savdabīgām gaismu spēlēm, ko radīja īpaši, atstarojoši tērpi. Otrajā uznācienā katrs no dalībniekiem pastāstīja par sevi. Katram no viņiem rokās bija mīļmantiņa – tās visas tika saliktas uz kopēja galda, jo pēc tam kā dāvinājums aizceļos uz Alūksnes slimnīcas Bērnu nodaļu.

Piemēram, Kārlis Irbe atzina, ka ir aktīvs jaunietis, kas iesaistās sabiedriskajās aktivitātēs, jo uzskata, ka Latvijas izglītības sistēma “pilnīgi nekam neder”. Viņš rosināja jauniešus pēc studijām “nespodrināt citu pilsētu pogas, bet atgriezties Alūksnē”. Linda Briediņa uzsvēra, ka neizpatīk cilvēkiem, svarīga dzīves sastāvdaļa viņai ir vieglatlētika. Armīns Felšs brīvajā laikā spēlē basketbolu, klausās mūziku un atpūšas ar draugiem. Viņa moto: “Esi taisnīgs pret sevi.” Ieva Skuja atzina, ka ir sieviete Nr.1 – tāpat kā Ieva Ādamam. Viņas spēks slēpjas spītībā un mērķtiecībā, saista friziermāksla un dzeja. Naurim Bubnovam patīk dizains, stils un mode, tādēļ nolēmis kļūt par frizieri. Irina Viktorova raksta dzeju un nevar iedomāties savu dzīvi bez sporta un dejas. Didzis Ābeltiņš uzsvēra, ka viņā slēpjas daudz no pasaulē neatklātā. Viņam patīk spēlēt futbolu, patīk austrumu kultūras. Viņa mazais sapnītis ir ierakstīt savu vārdu pasaules vēsturē, lai viņu atminas kā cilvēku, kurš “norāva pasaulei jumtu”. Bet Ievai Dzelzskalējai patīk ziema, kad arī cilvēki kļūst balti un tīri. Viņa uzskata, ka dzīvē nav nekā neiespējama.

Pārtop par pirātiem


Trešajā uznācienā konkursanti bija pārtapuši par pirātiem – viņi sagūstīja pasākuma vadītāju Lauri Reiniku, pieķēdēja pie staba un devās zālē vākt ziedojumus Alūksnes bērnu spēļu laukuma papildināšanai ar jaunu atrakciju – koka mazbānīti. Kad ziedojumi bija savākti, tikai tad atbrīvoja L.Reiniku. Dāsnākajam ziedotājam – novadniekam Jānim Kolam – pasniedza piemiņas velti. Ikviens interesents šim mērķim var ziedot naudu arī Alūksnes Novada fondā. Savukārt ceturtais uznāciens bija veltīts austrumu tēmai – oriģinālā veidā tika izspēlēts šādos konkursos ierastais uznāciens peldkostīmos.

Dalībnieku uznācienu starplaikos skatītājus priecēja vairāki mākslinieki - “LNT” raidījuma “Latvijas zelta talanti” finālists Harijs Atelsons, kurš demonstrēja savas prasmes īpašā dejošanas stilā popingā. Dziedāja Lauris Reiniks, Liene Šomase ar māsu Kristīni, apeniete Ilva Karro, trio “Mia” (Ieva Bistrova, Eva un Kaiva Molleres) pirmatskaņoja dziesmu “Smejies, kad raudi”, bet Kristīna Zaharova izpildīja L.Reinika dziesmu “Kaut es spētu izlikties”. Šī dziesma ir sacerēta konkursam “Eirovīzija 2009”, kur startēs arī Kristīna. Diemžēl daudzu gaidītais mākslinieks ar pitonu nebija ieradies.

Pateicas pasniedzējiem

Pēdējā uznācienā konkursanti demonstrēja svētku tērpus. Meitenes griezās dejā sarkanās kleitās, bet katrai no tām bija atšķirīgs modelis. Kamēr jaunieši demonstrēja pēdējo uznācienu, divi mazi bērni, tērpušies kā eņģelīši, skatītājiem dalīja konfektes.

Pēc dejas katrs no konkursantiem dāvāja svečturi ar sveci vienam no cilvēkiem, kas par viņiem balsoja kā skatītāju simpātiju. Jaunieši ar piemiņas veltēm pateicās arī saviem pasniedzējiem – horeogrāfam Raivo Andersonam, psiholoģijas nodarbību vadītājai Daigai Sliņķei, deju skolotājai Ilzei Līviņai, skatuves runas pasniedzējai Daigai Bēterei, galda kultūras pasniedzējam Edgaram Ogņevam, defile un saskarsmes pasniedzējam Robertam Gurskim, tērpu māksliniecēm Aivai Zīlei un Sanai Raipalei, rotaslietu darinātājai Dzintrai Stapkevičai.

Par dalību konkursā visi dalībnieki varēs pavadīt atpūtas vakaru “Saļņos” ar golfa spēli un pirti, Dz.Stapkeviča konkursantēm dāvināja pašdarinātu bižutērijas komplektu, E.Bogdanova katram konkursantam dāvināja kosmētikas komplektu no kosmētikas firmas “Faberlic”, arī firma “Schwarzkoff” sarūpēja dāvanas, atpūtas klubs “Jolanta” saunas un baseina apmeklējumu, ziedi – no floristes Dinas Semjonovas sadarbībā ar veikalu “Rota”. “Mis Alūksne” saņēma speciāli gatavotu kaklarotu ar Svarovski kristāliem, ko darinājusi Dz.Stapkeviča. Mis un Misters Alūksne, Vicemisters saņēma arī simpātiju balvas no solārija “Šeila”, skatītāju simpātijai savu balvu pasniedza arī sporta klubs “Alūksne”.

Kategorijas