Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skolas nodod makulatūru

Agita Auziņa

2008. gada 27. novembris 14:55

838

Šodien Strautiņu pamatskola nodeva 5148,3 kilogramus makulatūras, ko viņi savākuši Swedbank Vislatvijas makulatūras vākšanas akcijas ietvaros. Makulatūras vākšanas akcijā iesaistījušās 17 Alūksnes rajona skolas, bet Strautiņu skola ir pirmā, kas savākusi lielāko daudzumu un jau nolēma to nodot.

Skolēni ar prieku iesaistās makulatūras vākšanā, nes no mājām vecas avīzes, žurnālus. Dalībai akcijā skolotājiem un skolēniem ir dažāda motivācija – vieni ir vienkārši dabas draugi un vēlas glābt kokus, citi grib atbrīvoties no vecu laikrakstu un grāmatu uzkrājumiem, kādam savukārt ļoti gribas tikt pie laba zīmēšanas papīra, jo par katru savākto tonnu makulatūras skola saņems 10 kilogramus otrreizēji pārstrādāta zīmēšanas papīra. Strautiņu pamatskolas skolotāja stāsta, ka akcijai ir liela atsaucība. “Makulatūru krājām divās vietās un pat nodošanas dienā vecāki ar mašīnām veda vēl. Ar šo nodošanu nekas nebeidzas un noteikti vāksim vēl,” saka skolotāja un projekta koordinatore Līga Rainika. Viņa arī izsaka lielu pateicību skolēnu vecākiem, kas aktīvi atbalata bērnus, palīdzēja vestu un krāmet makulatūru.

Kopumā makulatūras vākšanas akcijai pieteicies rekordliels Latvijas skolu skaits – 448, no Alūksnes rajona pieteikušās 17 skolas – Strautiņu pamatskola Trapenes pamatskola, Veclaicenes pamatskola, Alūksnes vidusskola, Dāvja Ozoliņa Apes vidusskola, Sikšņu pamatskola, Ilzenes pamatskola, Jaunannas pamatskola, Pededzes pamatskola, Alūksnes rajona vakara (maiņu) un neklātienes vidusskola, Bejas pamatskola, Gaujienas speciālā internātpamatskola, Mārkalnes pamatskola, Ziemeru pamatskola, Alūksnes pilsētas sākumskola, Annas pamatskola un Zeltiņu pamatskola.

Kategorijas