Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmā Pateicības diena

Mārīte Dzene

2008. gada 26. novembris 13:29

1489

Alūksnes rajona padomes rīkotajā sarīkojumā “Ar mīlestību Latvijai” saka paldies sadarbības partneriem, ar kuriem kopā strādāts ilgi un veiksmīgi. Nākamgad otrajā pusgadā vairs nebūs rajona padomes, tāpēc grūti prognozēt, vai pirmā pateicības diena nebūs arī pēdējā.

“Mēs sakām ikvienam ļoti lielu paldies, jo visi kopā mēs veidojam savu Latviju, savu vietu, savu dzimtu,” uzsver sarīkojuma vadītāja Astrīda Bētere. Vakara gaitā sarīkojuma vadītājas - Vera Sedleniece, Daiga Bētere un Ilona Riekstiņa emocionāli atklāj, kas viņām ir Latvija, kā arī liek apzināties, cik daudz brīnišķīgu cilvēku dzīvo mazajā Alūksnes rajonā. Septiņas muzikālas ģimenes – Petrikalnu, Līviņu, Krūmiņu, Eglīšu un Mūrnieku ģimene no Alūksnes, Svarupu ģimene no Jaunlaicenes un Sāru ģimene no Apes - sajūsmina ne tikai ar skanīgu priekšnesumu. Klausoties tajās, var secināt, ka alūksniešiem ir laimējies. Viņiem tiek dāvāta šo ģimeņu sirds bagātība, neprasot atlīdzību.

Rajona padomes priekšsēdētājs Laimonis Sīpols norāda, ka katram valsts iestādēs un pašvaldības strādājošajam ir savs pienākums. Par to izpildi ir pelnīta pateicība, bet reti to saņem. Tāpēc pateicības dienas sarīkojumā viņiem visiem un katram personīgi skan daudz labestīgu vārdu, skaistu dziesmu un mūzikas. “Lai gan nākamgad izveidosies divi novadi – viens lielāks, otrs mazāks, tomēr visiem būs vajadzīgas valsts iestādes un sadarbība ar tām arī turpmāk,” saka L.Sīpols. No šī sarīkojuma aizejot, līdzi tiek nestas piemiņas veltes, pateicības un suvenīri ar norādi “Alūksnes rajona padome”.

Atcerēsies rajona padomi

L.Sīpols un rajona padomes darbiniece Santa Harjo – Ozoliņa pateicības veltes pasniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Alūksnes rajona nodaļas vadītājai Margai Svarupei, Alūksnes zonālā valsts arhīva direktorei Solvitai Jermacānei, Nodarbinātības valsts aģentūras Alūksnes filiāles vadītājai Virgīnijai Veļķerei, Austrumvidzemes lauku attīstības biroja vadītājai Violai Kaparšmitei, Ziemeļaustrumu virsmežniecības virsmežzinim Andim Krēsliņam, Eiroreģiona “Pleskava – Livonija” izpilddirektoram Jurim Annuškānam, Sabiedrības veselības aģentūras veselības veicināšanas koordinatorei Alūksnes, Balvu un Gulbenes rajonā Ingrīdai Sniedzei, Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas Alūksnes filiāles vadītājai Anitai Pētersonei, Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes priekšniekam pulkvedim Guntaram Kamenskim, Vidzemes plānošanas reģiona priekšsēdētājam Nikolajam Stepanovam, nodibinājuma “Vidzemes attīstības aģentūra” direktorei Jolantai Vjaksei, Alūksnes rajona Policijas pārvaldes priekšniekam Ansim Gailītim un Valsts ieņēmumu dienesta Vidzemes reģionālās iestādes Alūksnes nodaļas vadītājai Norai Rušķei.

Nav vajadzīgas lielas dāvanas

Ne vienmēr lielas dāvanas vai materiāli nodrošinājumi ir tie, kas patiesi apliecina pateicību par kopējo darbu un sadarbību. Simbolisku svētku monētu pasniedz Valsts kases Alūksnes norēķinu centra vadītājai Eleonorai Blažēvicai, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes brigādes komandierim kapteinim Igoram Dovganam, Pārtikas un veterinārā dienesta Alūksnes pārvaldes vadītājam Marģeram Kamerādam, valsts SIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” Vidzemes reģiona meliorācijas daļas Alūksnes sektora vadītājam Ilgvaram Semanim un SIA “TU Vidlatauto” valdes loceklim Edvīnam Strcikim. Lielāku maisiņu ar piemiņas monētām pasniedz rajona padomes izpilddirektorei Guntai Ļuļei, lai viņa tās izdalītu ikvienam rajona padomes darbiniekam, kuri reti tiek pamanīti. Tāda pati piemiņas velte arī rajona Izglītības pārvaldes un Skolu psiholoģiskās palīdzības centra darbiniekiem , Gaujienas speciālās internātskolas direktorei Vitai Andersonei, Liepnas internātpamatskolas direktorei Inai Aizupei, pansionāta “Alūksne” direktorei Rasmai Muceniecei, sociālās aprūpes centra “Trapene” direktorei Dinai Jāņekalnei, vakara un neklātienes (maiņu) vidusskolas direktorei Guntai Grigorei un Alūksnes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Marutai Kauliņai. Kad runājam par Alūksnes rajona padomi, tad parasti domājam tās darbiniekus. Taču īstā padome ir 20 pašvaldību vadītāji. Tāpēc piemiņas monētas saņem arī viņi.

Patiecas pasākuma rīkotājiem

“Mēs daudzos svinīgos pasākumos dziedam un lūdzam, lai tos svētī Dievs. Tāpēc arī mēs rudens novakares krēslā dzimušajai Latvijai teiksim, ka visi kopā lūdzam par to. Par tās svinīgo un pieticīgo pelēcību, par ziemeļvējā izkliegto tautasdziesmu. Mēs lūdzam par lietus vējaino elpu pērkona laikā un par rīta miglā austošo zeltu virs Daugavas. Mēs lūdzam par vārdu, par dziesmu un par dvēseles rupjmaizi, kā arī par savām viskvēlākajām ilgām. Mēs lūdzam par savu Latviju,” saka Sanita Eglīte. Pasākuma noslēgumā A.Bētere norāda, ka tas ticis veidots ar mīlestību pret Latviju. Tāpēc nav brīnums, ka vairāki pateicību saņēmēji savukārt pateicas tā rīkotājiem. “Gribu teikt paldies par to, ka jūs mīlat un atceraties cilvēkus. Šis vakars ir organizēts tikai mums, un šie vārdi, kā arī koncerts ir domāts tikai mums. Paldies!” saka A.Pētersone. Arī Alūksnes domes priekšsēdētāja Vija Puzule saka paldies pateicības dienas idejas autoriem, ka tajā skan tik brīnišķīgs koncerts. Savukārt domes izglītības, kultūras un sporta organizatore Iveta Kovtuņeko pateicas Izglītības pārvaldes vadītājai Guntai Kupčai, Astrīdai Bēterei un Guntai Ļuļei.

Kategorijas