Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Saņem atzinību par sirdsdarbu

Mārīte Dzene

2008. gada 20. novembris 15:05

821

Alūksnes tautas namā vakar Latvijas 90.dzimšanas dienas pasākumā pilsētas domes priekšsēdētāja Vija Puzule atzina, ka mums katram ir sava Latvija. Vienam tā varbūt ir visa Alūksne, mazā Ziemeļvidzemes Šveice, citam tas ir Saules tilts vai Pilssala ar ezeru, bet vēl kādam simtgadīgais vectētiņš bānītis.

“Tomēr pati lielākā bagātība ir mūsu cilvēki, kas strādā visiem mums. Tie ir mūsu tautas nama, mūsu skolu kolektīvi, kas vienmēr ir lielo Dziesmu un deju svētku dalībnieki. Kultūra ir mūsu lielākā vērtība, lai arī kādas politiskās varas nāktu,” teica V.Puzule.

Saņem ministrijas atzinību

Vispirms pašvaldība sveica alūksniešus, kuriem tāpat kā Latvijas valstij šogad aprit 90 gadi. Ar ziediem mīļi sveica Veltu Blūmu un Mariju Tepiševu. Tos, kuri nevarēja ierasties, V.Puzule apsveica jau iepriekš, apmeklējot mājās. Klātesošie aplaudējot sveica Olgu Berkuli, Rūdolfu Čerbikovu, Austru Ruciņu, Annu Pudencovu un Olgu Vaginu. Ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Atzinības rakstu apbalvots Alūksnes Brāļu kapu komitejas vadītājs Uldis Veldre par ilggadēju un nesavtīgu darbu. Ministrijas Atzinības rakstu par mērķtiecīgu darbu sociālo jautājumu risināšanā pasniedza Alūksnes domes sociālās un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētājam Valdim Vīksnam.

Pateicas un dāvā ziedus ārstēm

Alūksnes domes Atzinības rakstus un balvas saņēma deviņi alūksnieši. Apbalvošanai viņus ieteikuši pilsētas iedzīvotāji, kuri pratuši saskatīt un novērtēt šo cilvēku ieguldījumu savas pilsētas un valsts izaugsmē. Slimnīcas ārste Aija Kalēja terapijas nodaļā strādā ilgus gadus, un pacienti par viņu saka tikai labus vārdus. Viņi atzīst, ka daktere ir sirsnīga, atsaucīga, saprotoša un zinoša. Iedzīvotāji ir pateicīgi arī pediatrei Inesei Priedītei par atsaucību un mīļumu, ar kādu viņa sagaida katru pacientu. “Nekad neatsaka kaut vēlā vakara stundā. Nav jaukāka, izpalīdzīgāka un smaidīgāka ārsta. Alūksnes bērniem ir ļoti paveicies,” atzīts ieteikuma vēstulē. I.Preidīte apsveicējiem atzina, ka ir gods kalpot Alūksnei un tās cilvēkiem.

Ir vismīļākā auklīte un jaukākā skolotāja

Speciālās pirmsskolas izglītības iestādes “Cālis” audzinātāja palīdze Valda Kažoka tiek atzīta par vismīļāko un izpalīdzīgāko auklīti. Alūksnes sākumskolas skolotājas Sarmītes Līces pieteicēji ir pārliecināti, ka viņai atzinība jāsaņem par panākumiem mācību un audzināšanas darbā, kā arī par veiksmīgu dalību rajona, novada un republikas skolēnu ansambļu skatēs. Atzinīgi vērtēts Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotājas Zanes Nāgeles ieguldījums starptautiskās sadarbības veicināšanā, Latvijas izglītības prezentācijā Eiropā un pilsētas jauniešu iesaistīšanā starptautiskos projektos.

Lepojas ar tādiem cilvēkiem

Izdevēju Jāni Poli iedzīvotāji ieteikuši par devumu Alūksnes un tās apkārtnes vēstures izpētē, par alūksniešu veikuma atspoguļošanu grāmatās. Ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām zina un sajūsminās par dabas muzeju “Vides labirints”, par tā vadītāja Alda Vernera enciklopēdiskajām zināšanām, prasmi atklāt dabas brīnumus un radīt interesi muzeja apmeklētājos. Alūksnes māmiņu skolas izveidotājas Kristīnes Vimbas pieteicēji norāda, ka viņa aktīvi vada ģimeņu biedrības “Pie pavarda” darbu, organizē atpūtas un sporta pasākumus, izglītojošas nodarbības jaunajiem vecākiem, uzsverot ģimenes vērtības izpratni sabiedrībā. Gaidai Zujevai daudzi ir pateicīgi par viņas uzņēmību un atbalstu, lai varētu apmeklēt tuvinieku atdusas vietas Abrenes apriņķa Kacēnu kapsētā. “Tā mums daudziem ir zaudētā dzimtene. Gaida ir tā, kas mums palīdz nokļūt uz piederīgo atdusas vietām. Viņa sagādā vīzas, meklē transportu braucienam. Esam ļoti pateicīgi,” rakstīts pieteikuma vēstulē.

Alūksnieši ir atsaucīgi

Atzinību bez liekiem vārdiem apliecināja garas apsveicēju rindas ar ziediem. “Šogad alūksnieši bijuši ļoti aktīvi, iesakot 35 kandidātus, kuri pelnījuši saņemt pašvaldības pateicību valsts svētkos. Sakām paldies visiem, kuri atsaucās un iesniedza anketas! Dažām bija pievienotas vēstules, kurās stāstīts par ieteikto cilvēku labajiem darbiem. Domes kultūras, izglītības un sporta jautājumu komitejas paplašinātajā sēdē tika nolemts, kuriem šoreiz izteiks atzinību,” stāsta domes informācijas aprites speciāliste Evita Aploka.

Velta skaistu koncertu

Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai veltītajā pasākumā “Klusi rokas uzliekam brīvās Latvijas karogam” piedalījās aktieris Juris Hiršs, Alūksnes ģimnāzijas 10. - 12.klašu koris, kuru vada Ina Perevertailo, un jauniešu centra deju kolektīvs “Enku – drenku” ar vadītāju Daigu Ozoliņu. V.Puzule aicināja pasākuma dalībniekus stāstīt kaimiņiem, draugiem un paziņām, cik jauks pasākums bija vakar, cik fantastiskus cilvēkus tajā sveica un cik skaistu koncertu varēja redzēt. “Tā mēs kopsim sevi, savu Alūksni un Latviju, gaidot tās simtgadi,” uzsver V.Puzule.

Kategorijas