Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauniešus saista politika

Agita Auziņa

2008. gada 19. novembris 09:24

2002

Alūksnieši Kārlis Irbe un Renārs Krastiņš jau divus gadus aktīvi iesaistījusies Jaunā laika jaunatnes nodaļas aktivitātēs. Viņi vērtē notikumus un rīkojas ne vien Alūksnē, bet savu nostāju pauž arī par Latvijas mēroga notikumiem. Abi jaunieši ir atgriezušies no jaunatnes nodaļu trešā kongresa Rīgā un tagad ir pilni iedvesmas un gatavi darboties sabiedrības labā.

Kongresā pulcējās 50 jaunieši no dažādām Latvijas vietām. “Galvenais kongresa uzdevums bija ievēlēt jaunu valdi un nodaļas vadītāju, ko arī veiksmīgi izdarījām. Neizpalika arī atskats uz gada laikā paveikto,” saka Kārlis. Viņš arī atklāj, ka īpaši iespaidīgas un pārdomas rosinošas bija līderu Solvitas Āboltiņas, Arta Kampara, Ērika Škapara uzrunas. “Katrs šāds pasākums iedvesmo un tie nav tikai tukši vārdi,” saka Renārs.

Aicina jaunus aktīvistus

Jaunieši stāsta, ka Alūksnē jaunatnes nodaļa ir maza. Lai gan oficiāli ir 12 biedri, reāli darbojās tikai pieci. Tas tādēļ, ka daudzi Alūksni pametuši un tagad mācās lielāko pilsētu augstskolās. “Mūsu ir par maz, tāpēc gribētu aicināt ieinteresētos jauniešu pievienoties mums. Var jau būt, ka sākumā nebūs tās pārliecības, bet vismaz atnākat un pamēģina,” saka Renārs. Alūksnē Jaunā laika jauniešu nodaļa sākusi darboties pēc alūksnieša Artūra Hercoga iniciatīvas, kas tagad gan Alūksni pametis un darbojas Latvijas nodaļas valdē. Tomēr Artūrs vienmēr ir atsaucīgs un palīdzot ar padomiem un ideju realizēšanu.

Šajā laikā Alūksnes nodaļa paguvusi izdarīt vairākus nozīmīgus darbus - pagājušā gada Ziemassvētkos jaunieši sadarbībā ar sociālo centru maznodrošinātajām ģimenēm iznēsāja paciņas, referenduma dienā dalīja informatīvus materiālus, tāpat arī piedalījušies lietussargu sapulcē Rīgā. “Jo vairāk tu dari, jo plašāks ir tavs redzesloks. Pēc skolas solā pavadītas dienas vajag kādas nodarbošanās. Teorija bez prakses nav nekas. Šie visi Jaunā laika pasākumi dara spēcīgāku, bagātina garīgi,” saka Kārlis. Ikdienā abi jaunieši seko līdz aktuālākajiem notikumiem Latvijā un pasaule. Ne viena diena nepaiet bez ziņu portālu lasīšanas, “Panorāmas” skatīšanās, regulāri tiek skatīts raidījums “Kas notiek Latvijā”.

Gatavi strādāt Alūksnes labā

Uz jautājumu vai puiši domā savu nākotni saistīt ar politiku, viņi nespēj atbildēt. “Tas ir pārāk plašs jautājums. Politika ir netīra lieta,” saka Kārlis. Mūsu pašu rokās ir iespēja ko mainīt. Kā pirmās lietas ko gribētu mainīt jaunieši min vides sakārtošanu un labiekārtošanu – rotaļu, sporta un atpūtas laukumu ierīkošanu, arī publiskās pirts ieviešanu. “Ir žēl, ka Alūksnes jaunieši spodrina citu pilsētu tēlus. Vairāk jādara jaunajiem. Vajag darīt, uzdrīkstēties un mēģināt. Neiztrūkstoša ir sava pārliecība, jābūt “stingram mugurkaulam”, ” saka Kārlis un piebilst, ja arī saistīs savu nākotni ar politiku, tad labprāt Alūksnes labā.

Kategorijas