Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svin valsts 90.gadadienu

Agita Auziņa

2008. gada 17. novembris 11:17

1720

14.novembra vakarā, kad uzsniga pirmais sniegs, Māriņkalna tautas namā iedzivotāji pulcējās uz Latvijas 90.gadadienai veltītu svētku pasākumu “Ar Latviju sirdī”. Pasākums bija īpašs ar to, ka vairāki cilvēki saņēma Ziemeru pagasta padome pateicības, tika uzņemti jaunie mazpulcēni un svētku kulminācijā debesīs atmirdzēja salūts.

Valsts svētku priekšvakarā pateicības tika izteiktas bijušajiem pagasta padomes priekšsēdētājiem. “Katrs no priekšsēdētājiem ir devis ieguldījumu pagasta attīstībā. Mēs cienām viņu veikto darbu pagasta labā,” saka pagasta padomes priekšsēdētāja Valda Zeltiņa. Viņa pateicības izsniedza Dzidrai Ģlaudai, Verai Dukulei, Viktoram Semjonovam, Vilim Pauliņam, bet pagasta padomes darbinieki bija sagatavojuši pārsteigumu un pateicās arī pašreizējai pagasta vadītājai Valdai Zeltiņai. Tovakar pateicību par neatkarības sargāšanu, stāvēšanu barikādēs godināja Edvīnu Jēkabsonu un Jāni Mālkalnu, kas arī saņēma barikāžu piemiņas zīmes.

Uzņēmēji – nozīmīgs atbalsts

Būtisku ieguldījumu un atbalstu pagasta sabiedriskās un kultūras dzīves veicināšanā sniedz uzņēmēji. Arī viņiem tika veltīti labi vārdi un sniegtas pateicības. Tās saņēma – Raimonds Oja, Andis Jaunzems, Aivars Siliņš, Juris Jasevičs, Dainis Zeltiņš, Māris Sormulis, Verners Kalējs, Oskars Gudrais, Viesturs Balodis, Druvis Tomsons. Paldies tika izteikts talantīgajai latviešu valdoas skolotājai Mirdzai Endelei, kas pašaizliedzigi un godprātigi veic savu darbu. Skolotāja saņēma ministrijas atzinību par ilggadēju un radošu darbību izglītības attīstībā.

Sirsnīgus pateicības vārdus saņēma deviņi cilvēki, kuri aktīvi piedalās pagasta dzīvē un popularizē tā vārdu – skolotājas Lidija Sniķere, Elvīra Aizupe, Ināra Lazdiņa, rokdarbu pulciņa “Zelta pavediens” vadītāja Skaidrīte Svara, pensionāru padomes vadītāja Jausma Paula, vairāku dziedošo kolektīvu vadītāja Ilze Briediņa, sociālā darbiniece Inga Strauta, skolas vecāku padomes priekšsēdētāja Edīte Oja un padomes locekle Iveta Vārtukapteine.

Godina piecas sakoptākās sētas

Jau par tradīciju kļuvis rudenī apbalvot konkursa “Sakoptākā sēta” laureātus. Šogad par labākajām sētām atzina piecas – par saglabātu lauku sētu tika apbalvota Silvija Graudiņa “Staldēs”, par sakoptu piemājas ainavu godināja Volšteinu ģimeni “Rušķos”, par dārza dizaina elementiem – Laima Repule “Nākotnes 4”, par izveidotu atpūtas vietu – Baložu ģimene “Nākotnes 9” un par sakoptāko lauku sētu tika apbalvota Valgumu ģimene “Birzmaļos”.

14.novembris īpaša svētku diena bija sešiem Ziemeru pamatskolas skolēniem, kas svētku dienā deva svinīgo mazpulka solījumu un kļuva par jaunajiem mazpulcēniem – Liene Ance Vārtukapteine, Madara Sproce, Anete Zaķe, Mārtiņš Prindulis, Una Skopiņa, Patrīcija Marķitāne.

“Aicinu iedegt gaismu sirdī par savu valsti un sevi, jo valsts lielākā vērtība esam mēs – tās cilvēki. Novēlu savai Latvijai un tās tautai nākošos gadus pavadīt ar augsti paceltu galvu pār visiem priekiem un problēmām, dienām un naktīm, svētkiem un sērām. Lai dzīvo latviešu tauta! Lai dzīvo Latvija,” noslēgumā vēl priekšsēdētāja Valda Zeltiņa.

Kategorijas