Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunsargi pulcējas Mālupē

Ilze Bogdanova

2008. gada 10. novembris 13:58

1632

Pēc piecu gadu pārtraukuma Mālupes pagastā atkal pulcējās Alūksnes rajona jaunsargi, kas savstarpēji sacentās sporta spēlēs „Mišķi 2008”. Šādas spēles Lāčplēša dienas priekšvakarā bijusi ikgadēja tradīcija no 1996. līdz pat 2003.gadam, atgādina Mālupes pamatskolas direktors Broņislavs Andranovs. Toreiz šīs spēles rīkotas ar Zemessardzes Alūksnes bataljona atbalstu, pēc kura likvidēšanas tradīcija pārtraukta.

Sacenšas sešas komandas

Nu Latvijas 90 gadu jubilejas svinību gadā nolemts mēģināt tradīciju atjaunot. Tā kā sacensības rīkotas pēc vairāku gadu pārtraukuma, uzaicinātas vien sešas komandas, ar kurām sadarbība līdz šim bijusi visciešākā: Liepnas vidusskolas un Liepnas internātpamatskolas, sociālās korekcijas izglītības iestādes „Strautiņi” un Alūksnes jaunsargu komandas, kā arī divas pašmāju komandas „Mālupe – 1” un „Mālupes – 2”.

Sacensību organizators un Liepnas jaunsargu komandu vadītājs Mairis Marcinkēvičs atklāj, ka jauniešiem paredzēts veikt piecas dažādas disciplīnas – šķēršļu joslu, ievainotā nešanu, granātas mešanu, šaušanu mērķī un aptveres ielādēšanu/ izlādēšanu. „Ceram, ka uz to pamata radīsies jaunas idejas, saskatot šāgada sacensību plusus un mīnusus,” vēl pirms sacensību svarīgākajiem startiem uzsver B.Andranovs.

Noskaidro labākos katrā disciplīnā

Jaunsargu sacensību izskaņā tika noskaidroti uzvarētāji gan katrā no piecām disciplīnām, gan kopvērtējumā. Par visveiksmīgākajiem šķēršļu joslā kļuva „Mālupe – 1” komanda, SKII „Strautiņi” audzēkņi un Liepnas internātpamatskolas komanda. Šīs komandas vietu sadalījumu nemainīja, uzrādot labākos laikus ievainotā nešanā. Savukārt aptveres ielādēšanā un izlādēšanā savas pozīcijas saglabāja vien pirmās un otrās vietas ieguvēji, trešajā vietā ierindojoties Liepnas vidusskolas komanda.

Liepnas vidusskolēni izrādījās visprecīzākie šaušanas disciplīnā, otrajā un trešajā vietā paliekot „Mālupe – 2” komandai un SKII „Strautiņi” audzēkņiem. Savukārt granātas mešanā pirmajā trijniekā iekļuva sekojošas komandas: SKII „Strautiņi”, „Mālupe – 1” un Liepnas internātpamatskola. Gala kopvērtējumā par uzvarētājiem kļuva „Mālupe – 1”, SKII „Strautiņi” un Liepnas internātpamatskolas komandas. Vērtējot sacensības kopumā, B.Andranovs atzīst, ka tradīcija veiksmīgi atjaunota, tāpēc nākamajā gadā tā tiks turpināta ar vēl lielāku vērienu, kur kuplāks būs gan uzaicināto dalībnieku pulciņš, gan disciplīnu skaits.

Kategorijas