Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džudisti izcīna vairākas medaļas

Ilze Bogdanova

2008. gada 6. novembris 18:40

1380

Alūksnes Bērnu un jauniešu centra džudisti atgriezušies no Jelgavas pilsētas meistarsacīkstēm džudo cīņā, kur iegūtas vairākas godalgotās vietas – no 34 sportistu kuplās delegācijas ar medaļām mājās atgriezušies septiņi.

Jelgavā notikušajās sacensībās pārstāvēta ne tikai Latvija un kaimiņvalsts Lietuva, bet arī Zviedrija, atklāj Alūksnes džudo treneris Aivars Mālnieks. Pavisam startējuši ap 500 sportistiem, kas sacentušies vairākās vecuma grupās. No alūksniešiem visveiksmīgākie izrādījās U-15 un U-17 grupu pārstāvji.

Vecākajā grupā startējušais Kristaps Apse kļuvis par 1.vietas ieguvēju 60 kilogramu svara kategorijā. Vēl medaļas šajā grupā izcīnīja Aleksandrs Sprudzāns (46 kilogramu svara kategorija) un Osvalds Neiders (73 kilogramu svara kategorija). Viņiem abiem 3.vietas. Vecuma grupā līdz 15 gadiem par sacensību laureātiem kļuvuši Rolands Dobelnieks (38 kilogramu svara kategorijā – 2.vieta), Oskars Bēniņš (60 kilogramu svara kategorijā – 2.vieta) un Kārlis Žīgurs (60 kilogramu svara kategorijā – 3.vieta). Savukārt U-13 dalībnieku grupā par vienīgo godalgotās vietas ieguvēju no Alūksnes kļuva Dairis Golubevs, kurš 50 kilogramu svara kategorijā ieguva 3.vietu.

A.Mālnieks atzīmē arī vairākus jaunos sportistus – Raineru Ķesteru, Kristapu Deksni, Artūru Rainiku, Raienu Mairi Pauriņu un Gvido Rendiju Driķi, kuri sacensībās startējuši pirmo reizi un mājās atgriezušies kā 5.vietu ieguvēji. Džudo treneris norāda, ka nākamo pieredzi jaunie sportisti gūs Igaunijas pilsētā Tartu rīkotajās sacensībās, uz kurām alūksnieši došoties vēl kuplākā sastāvā.

Kategorijas