Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniešu un igauņu jaunie sportisti vienojas kopīgos treniņos

Ilze Bogdanova

2008. gada 29. oktobris 13:32

2649

Kopš pirmdienas rajona biatlona un slēpošana bāzē „Mežinieki” norisinās starptautiska treniņu nometne, kurā vienkopus sapulcējušies jaunie biatlonisti un slēpotāji no Alūksnes un Veru apriņķa Hānjas pašvaldības Igaunijā.

Pavisam nometnē iesaistījušies 30 jaunie sportisti – 15 alūksnieši un 15 igauņi, kuriem ik dienu paredzēti divi atsevišķi treniņi, informē nometnes vadītājs un treneris Sergejs Sverčkovs. Piecu dienu ilgajā nodarbību programmā iekļauta gan rollerslēpošana un šaušana, gan krosa skrējiens un tehniskās pilnveidošanas vingrinājumi. Brīvajā laikā paredzēta arī draudzības spēle basketbolā.

Gūst pieredzi

Līdzās S.Sverčkovam nometnē iesaistījušies vēl četri treneri – biatlonists Artūrs Švuksts no Alūksnes, kurš šobrīd studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas otrajā kursā, kā arī trīs treneri no Igaunijas. Tiesa, šoreiz kaimiņvalsts pārstāvji vairāk esot vērotāju lomā, gūstot pieredzi no alūksniešiem, atzīst S.Sverčkovs. „Līmeņi ir atšķirīgi,” skaidro treneris. Ja atsevišķi sportisti no Alūksnes aizvadījuši startus Eiropas un pat pasaules mēroga sacensību posmos, tad Hānjas pašvaldības biatlonistu panākumu mērogi ir mazāki. Tāpat nozīme ir tam, ka starp alūksniešiem pilnīgi visi ir biatlona pārstāvji, bet no igauņu puses no nometnē iesaistītajiem tikai trešā daļa darbojas biatlona lauciņā – visi pārējie ir slēpotāji. Šā iemesla dēļ atšķirīgu pieredzi varēs gūt arī alūksnieši, kas decembra sākumā dosies uz tādu pašu nometni Igaunijā.

Plāno vēl citas aktivitātes

Abas nometnes ir saistītas ar Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas finansētā projekta „Aktīvas un veselīgas sabiedrības veicināšana, sekmējot ziemas sporta veida attīstību Alūksnes un Hānjas augstienēs”. Desmit mēnešu ilgo projektu īsteno Alūksnes rajona padome sadarbībā ar Hānjas pašvaldību Igaunijā, kur pēdējais ir projekta vadošais partneris, informē projekta koordinatore Alūksnē Iveta Veļķere. Viņa atklāj, ka projekta kopējais finansējums ir 338, 100 tūkstoši eiro, no kuriem Alūksnes rajona padomes daļa ir 125,900 tūktoši eiro, bet Hānju pašvaldības – 212,200 tūkstoši eiro. Šis finansējums tiks izmantots gan abu minēto nometņu rīkošanā, gan treneru apmācībai un vienu sacensību rīkošanai katrā no projekta īstenošanā iesaistītajām pašvaldībām. Tāpat, pateicoties projektam, alūksnieši iegūs sacensību dalībnieku numurus, divus sniega lielgabalus, kā arī varēs izstrādāt rajona biatlona un slēpošanas bāzes „Mežinieki” tehnisko projektu. Savukārt kaimiņvalsts partneri ar šī projekta starpniecību tiks pie diviem retrakiem.

 

Kategorijas