Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Konkursam gatavojas ar pilnu atdevi

Ilze Bogdanova

2008. gada 27. oktobris 16:03

2430

Līdz konkursa „Mis un Misters Alūksne 2008” norisei atlicis tieši mēnesis. Apmēram tik daudz laika 16 šāgada konkursanti jau veltījuši, tam gatavojoties, lai gan, kā uzsver konkursa organizatore Evita Bogdanova – lielākais darbs vēl ir priekšā.

„Tas ir pierādījies jau iepriekšējos gados, ka sākums ir tāds taustīšanās un jauniešu iepazīšanas laiks, lai saprastu, ko viņi var un ko nevar, bet pēc tam viss aiziet,” saka E.Bogdanova, uzskaitot visu, ko jaunieši paspējuši paveikt līdz šim. Starp paveiktajiem darbiem ir ne tikai konkursa uznācieniem nepieciešamās nodarbības, bet arī divas foto sesijas un jauno konkursantu iesvētības. Tās šogad atšķirībā no iepriekšējām reizēm izdevušās sevišķi jaukas un mīļas. Konkursantus sagaidījis vijolnieču trio, kā arī vēlējumi no konkursa „Mis un Misters Alūksne 2006” dalībnieku Evas Putniņas, Artūra Hercoga un Roberta Gurska puses.

Mērķis – dot maksimāli daudz


Tiesa, iesvētību pasākums bijis vienīgais brīdis, kad konkursanti ļāvušies atpūtai, uzsver E.Bogdanova. Pirmais un nopietnākais darbs dalībniekiem sācies neilgi pēc atlases beigām, kad horeogrāfa Raivo Andersona vadībā uzsākta gatavošanās pasākumā paredzētajiem uznācieniem. Nu papildus nākušas defilē, psiholoģijas, aktiermeistarības, valša un galda kultūras nodarbības, ko attiecīgi vada R.Gurskis, Daiga Sliņķe, Daiga Bētere, Ilze Līviņa un Edgars Ogņevs.

„Mūsu mērķis ir maksimāli dot, lai viņi kaut ko iegūtu arī priekš sevis,” intensīvo nodarbību grafiku skaidro konkursa organizatore. Viņa stāsta, ka kuplais dalībnieku pulciņš konkursantiem kļuvis par labu motivāciju strādāt ar pilnu atdevi, jo jaunieši zina – nenopietnas attieksmes gadījumā ceļš uz konkursa finālu var tikt liegts. Tāpat konkursanti iepazīstināti ar pilnīgi jaunu iespēju, kas iepriekšējos gados nav bijusi. E.Bogdanova atklāj, ka neatkarīgi no panākumiem Alūksnē jebkurš dalībnieks varēs savas zināšanas un prasmes izmantot lielajā konkursā Rīgā, kur šogad uz finālu drīkstēs pretendēt ikviens lokālajās konkursa atlasēs startējušais pāris.

Varēs izvēlēties savu simpātiju


Tiesa, kāds izskatīsies Alūksnes konkursa gala pasākums, atkarīgs ne tikai no pašiem jauniešiem, bet arī viņu atbalstītājiem. E.Bogdanova stāsta, ka šobrīd uz aicinājumu atbalstīt konkursu atsaukusies Alūksnes pilsētas dome, sporta klubs „Spēka pasaule”, tūrisma un atpūtas komplekss „Jaunsētas”, atpūtas bāze „Ziemeri”, atpūtas klubs „Jolanta”, solāriju studija „Ergoline studija plus”, saloni „Skaistuma darbnīca” un „Šeila”, SIA „Agre Elektro” SIA „Aldators”, SIA „Elīza G”, SIA „Izglītības un kultūras mantojuma zelta vārti”, SIA „MCD”, SIA „Zelta Balodis”, „SEB Unibanka” Alūksnes filiāle, veikali „Kameja”, „Līva”, „Šiks”, kā arī individuālie atbalstītāji Einārs Gross, Aivis Zemītis, Aiva un Sana, un vēl citi individuālie atbalstītāji, kuriem pateicoties konkurss pēc divu gadu pārtraukuma varēs notikt.

Savukārt to, kādi ir šāgada 16 konkursanti, „Alūksnes Ziņu” lasītāji varēs uzzināt jau piektdienas laikraksta numurā un vienlaikus arī portālā www.aluksniesiem.lv, kad tradicionāli tiks piedāvāta iespēja izvēlēties savu konkursa simpātiju, nobalsojot par to.

Kategorijas