Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Šodien noris konkurss devītklasniekiem “Kas notiek?”

Agita Auziņa

2008. gada 24. oktobris 09:05

1173

Šodien 97% Latvijas skolās norisinājās konkurss devītklasniekiem “Kas notiek?”. Konkurss tiek rīkots jau desmito gadu un neiztrūkstoša ir arī Alūksnes rajona skolu dalība tajā. Lai gan konkursa anketu šogad pirmo gadu varēja pildīt internetā, daudzās skolās joprojām pieturējās pie tradicionālās konkursa anketas aizpildīšanas rakstiski.

Ziemeru pamatskola konkursā piedalījusies visus desmit gadus un arī šoreiz 12 9.klases audzēkņi pārbaudīja savas zināšanas. Skolas direktore Līga Biete stāsta, ka anketas izvēlējušies pildīt rakstiskā veidā, jo baidījušies no iespējamām tehniskām problēmā. “Uzskatu, ka konkurss ir vajadzīgs. Tas ir ne vien prāta asināšanai, bet arī redzesloka paplašināšanai. Protams, nepretendējam uz godalgotām vietām, jo tad ir jābūt ļoti zinošiem,” saka direktore un piebilst, ka nevar piespiest skolēniem skatīties ziņas televīzijā vai arī lasīt avīzes, tā ir brīvprātība.

9.klases skolniece Santa Svārupe stāsta, ka konkursa jautājumi likušies viduvēji grūti. “Grūtāki bija tie, kas saistīti ar politiku un iestāžu darbu. Iepriekš papildus negatavojos, ziņas neskatījos un avīzes nelasīju,” stāsta meitene un piebilst, ka šādi konkursi ir vajadzīgi. “Pēc tam klasē pārrunājām jautājumus un uzzināju daudz ko jaunu,” saka S.Svārupe.

Projekta vadītāja Antra Gaile norāda, ka konkursā piedalījās 26 klases no 19 Alūksnes rajona skolām un starp vairāk kā 26 tūkstošiem dalībnieku tieši 342 ir mūsu rajona skolu audzēkņi. A.Gaile norāda, ka rezultāti būs zināmi vēl pirms Valsts svētku svinībām.

Kategorijas