Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izspēlē spēli “Jaunie Rīgas sargi”

Agita Auziņa

2008. gada 20. oktobris 17:32

1047

Pirmdien NBS Kājnieku skolas teritorijā norisinājās aizraujošā piedzīvojumu spēle jauniešiem “Jaunie Rīgas sargi”. Par iespēju būt rajonā labākajiem cīnījās 18 komandas, tomēr par uzvarētājiem kļuva “Gaujienas lauvas” no O.Vācieša Gaujienas vidusskolas un “Visurgājēji” no E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, kas tad arī guva iespēju piedalīties turpmākajās republikas mēroga sacensībās.

Dalībnieku skaits Alūksnē bija viens no lielākajiem, komandas bija ieradušās no Liepnas, Trapenes, Gaujienas, Bejas, Jaunannas, Malienas, arī no Alūksnes. Alūksnes rajona padomes priekšsēdētājs Laimonis Sīpols to skaidro ar lielo Alūksnes Kājnieku skolas popularitāti. “Jaunieši grib līdzināties šiem kareivjiem, tāpēc arī spēlei pieteikušies ir tik daudzi. Paredzu, ka iesākto aktivitāti turpināsim un citos gados spēli organizēsim paši ar Kājnieku skolas atbalstu,” saka L.Sīpols. Spēles vadītājs un grupas "Gainfast" solists Kaspars Zlidnis ir sajūsmināts par Alūksnes rajona aktīvajiem jauniešiem. “Jūsu rajons ir trešais aktīvākais visā republikā. Viņi ir ieinteresēti un uzņem profesionālo pasniedzēju sniegto informāciju. Iegūtās zināšanas nav tikai teorētiskas, bet arī praktiskas un tas ir liels ieguvums,” saka pasākuma vadītājs.

Iegūst jaunus draugus


Spēles aktivitātes norisinājās visu dienu. Rīts iesākās ar spēļu svinīgo atklāšanas ceremoniju, uzrunām, ko papildināja E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris. Tad komandu dalībnieki speciālistu vadībā tika apmācīti ugunskura kurināšanā, pirmās palīdzības sniegšanā, speciālā tūrisma inventāra izmantošana, ēdiena gatavošanā āra apstākļos, kā arī tika mācītas sakaru iespējas, ieroču mācības un papildinātas zināšanas par vēsturi. Turpretim pēcpusdienā iegūtās zināšanas varēja pielietot skrienot stafeti. Vēl pirms noslēguma stafetes skriešanas Elīna Vancāne no Malienas pamatskolas atzina, ka visa diena bija interesanta, informācijas bagāta, bet bailes no galvenās stafetes bija tik un tā. “Visvairāk patika telts celšana ar aizietām acīm. Domāju, ka iegūtās zināšanas pielietošu arī ikdienas situācijās. Spēle bija lietderīgs,” saka E.Vancāna un atklāj, ka izdevies labāk iepazīt savus komandas biedrus un iepazīties ar jauniem draugiem no citām komandām.

Nekas nelikās par grūtu

Trapenes pamatskolas skolotāja Inese Lipstoka stāsta, ka spēle ir interesanta. “Iegūtās zināšanas ir lietderīgas un noteikti varēs izmantoto dažādās dzīves situācijās. Spēle ir kopīgs pārdzīvojums visai komandai,” stāsta skolotāja. Viņa arī norāda, ka jaunieši bija atsaucīgi un paši labprātīgi pieteikušies spēlei, bijuši gatavi arī papildus mācībām, piemēram, jau skolā papildus mācījušies vēsturi, viesojušies pie skolas medmāsas. O.Vācieša Gaujienas vidusskolas skolēns Kristaps Bērziņš ieskrienot finišā nemaz nejutās noguris, bet gan bija sajūsmināts par dienas laikā paveikto. “Grūti nebija. Nepatika vienīgi tie pārskrējieni no viena uzdevuma uz otru, kā arī sarežģīti likās vēstures uzdevumi. Diena bija interesanta un forša,” saka jaunietis.

Kategorijas