Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Burtu svētki vidusskolā

Agita Auziņa

2008. gada 20. oktobris 09:00

1586

Piektdien Alūksnes vidusskolā tika svinēti “Burtiņu svētki”. Ja mazākie skolēni jautrās rotaļās iepazinās ar visiem burtiem, tad vecākie skolas audzēkņi veica daudz nopietnākus uzdevumus.

Rīta pusē klašu komandām bija viktorīna “Ozolzeme Latvija”, kurā jaunieši atbildēja uz dažādiem jautājumiem par Latvijas ģeogrāfiju, vēsturi, kultūru. Vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Ilze Līviņa stāsta, ka pēcpusdienā 5. - 12.klašu skolēni devušies uz “Mežiniekiem”, kur visa klase kopā orientējusies pa trasi un meklējusi pazaudētos vārdus. Kad visi vārdi savākti no tiem veidojies jautājumus uz kuru tad visai klasei bija jāmēģina rasta atbilde.

10.klases skolniece Elīna Metuma stāsta, ka orientēšanas bija neierasts un interesants pasākums. “Iepriekš man ar orientēšanos nebija bijusi nekāda saskare, bet pasākums izvērtās interesants. Nedaudz atgādināja spēli, kurā komandas skrien pēc miljona. Jāatzīst, ka nepārtrauktais lietus šo pasākumu nemaz neizbojāja, vien pēc aktivitātēm prasījās silta tējas krūze,” stāsta viņa un norāda, ka skolēnu atsaucība bija salīdzinoši liela.

Pirmskolas vecuma bērni un skolēni līdz 3.klasei tikās ar Burtu meiteni (tēloja Līva Leimane) dziedāja dziesmas par burtiem., skaitīja dzeju un arī devās plašajos skolas gaiteņos meklēt pazudušos burtiņus. Pirmskolas vecuma grupiņas audzinātāja Pārsla Meistere atzīst, ka šādi pasākumi bērniem ir nepieciešami un rosina būt radošākiem, drošākiem un atraisītāki. “Radošas metodes ir labākais veids kā mācīt bērniem burtus. Uz burtiņu mācīšanos bērni ir naski, ir čakli arī to veidotāji, piemēram burtiņus aplīmējām, krāsojām, veidojām no kastaņiem,” stāsta P.Meistere.

Kategorijas