Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vainīgi hakeri?

2008. gada 20. oktobris 09:20

497

Visi tagad runā par globālo finansiālo sasilšanu. Banku kontos it kā mistiski zūdot nauda. Esot vainīgi hakeri. Laikam saauguši kā sēnes pēc lietus. Varbūt tas izskaidrojams ar to, ka cilvēki iekūlušies tādos parādos, ka neredz kredītu maksājumiem ne galu, ne malu? Ja nav izejas - jākļūst par hakeri! Ziniet, tur vajag iekšas. Man nebūtu tādas dūšas.

Man ir vieglāk. Kā saņemu savu pensiju, tā... uz karstām pēdām tieku no tās vaļā. Bet kredītus abi ar cienīto kundzi nekad neesam ņēmuši. Mums no tiem ir paniskas bailes. Esam vecmodīgi, mums pilns pagrabs ar pašu dārzā audzētiem kartupeļiem, bietēm, burkāniem un meža labumiem. Kā komunālos nomaksājam, tā dzīvojam tālāk bez naudas. Paši savā naturālajā dzīvoklī.

Bet tie hakeri var arī mani nožmiegt. Un valsts budžets laikam arī nav īsti drošs. Rau, eksprezidente Vaira Vīķe - Freiberga pārmet ekspremjeram Aigaram Kalvītim izšķērdību. Es to drīzāk sauktu par hakerēšanu! Kur palikuši solītie treknie gadi?

Eh... Ko tur tik augstu lūkoties. Aizeju tepat uz vietējo kungu māju. Ko es redzu un dzirdu? Tā māja darbdienas vidū ir kā izslaucīta. Visi pa objektiem izklīduši. Bet, ja laimējas tomēr kādu vai pat vairākus satikt, tad pieķeru dzeram kafiju un pārspriežam jaunākos iespaidus par kādu nesen bijušu ārzemju ceļojumu vai semināru, vai televīzijas seriālu. Bet ko es esmu redzējis, ko apmeklējis? Ja nu vienīgi "Neprāta cenu"? Bet tas ir tipisks hakeru kino. Tas nav domāts pensionāriem.

Būtu kaut mani pasaukuši paklausīties, būtu pacienājuši ar kafiju. Nekā. Liek palikt aiz durvīm un gaidīt. Ko? Tā sēžu. Kafijas un bulciņu smarža spraucas laukā pat no aizvērtām durvīm. Visu var dzirdēt. Domāju.

Vai viegli būt hakerim? Viņi iedalās dažādos līmeņos. Tos augšējos godā, pa retam tiesā, bet tas vairāk izklausās pēc politiska pasūtījuma. Bet tos mazos - kar. Laiki mainās, bet tikumi ne. Manu kaimiņu pieķēra parkā medījam pīles. Es jau neteikšu, ka viņš to bija darījis sistemātiski, jo nespēj dzīvot bez gaļas, kaut naudas makā nav. Tā nu riskē viņš, hakerē. Tagad to pāris pīļu dēļ sēdēs ķurķī.

Kategorijas